NA24.no

Blir fast Chess-sjef

Arve Andreassen (47) blir toppsjef i mobilselskapet Chess, og har vært med siden Vollvik Gruppen kjøpte selskapet i 2002.
Arve Andreassen (47) blir toppsjef i mobilselskapet Chess, og har vært med siden Vollvik Gruppen kjøpte selskapet i 2002. Foto: Chess
Andreassen har vært konstituert i stillingen siden april.

TeliaSonera har besluttet at bergenseren Arve Andreassen (47) skal lede mobilselskapet Chess.

- Jeg ser på dette som en tillitserklæring. Jeg har fungert i stillingen i et halvt år og har i løpet av denne tiden blitt ytterligere inspirert til å lede selskapet, sier Andreassen i en melding.

Han var den første som ble ansatt i Chess etter at Idar Vollvik kjøpte selskapet for ti år siden. Andreassen har hatt flere ledende roller i selskapet, som viseadministrerende direktør, teknologidirektør, salgsdirektør og produktdirektør. Han mener erfaringen fra ulike avdelinger i selskapet er et fortrinn.

Mye ugjort
- Jeg har vært med på en lang og innholdsrik reise hvor alle har en rolle å spille. Bransjen har utviklet seg enormt i løpet av de ti siste årene. Selv om vi var det første lavprisselskapet og mange har kopiert vårt konsept, har vi fremdeles mye ugjort, sier Andreassen i meldingen.

I løpet av det siste halvåret har han arbeidet målrettet for å ta en enda sterkere posisjon i mobilmarkedet som har vært herjet av priskrig de siste årene. Chess har rundt 500 000 kunder, og satser på videre vekst.

- Vi har økning i antall kunder og svært lojale kunder. Det er et godt utgangspunkt for å holde stø kurs. Vi har satset på stabilitet gjennom lave priser og enkel nett basert distribusjon siden 2002, og det er en retning vi fortsatt skal følge og spisse. Samtidig skal vi også være et litt annerledes selskap som kan gjøre ting som er uventet og overraskende, skape liv og røre for kundene på en positiv måte, forklarer Andreassen i meldingen.

Lang erfaring
Den nye Chess-sjefen har sin utdannelse fra Handelshøyskolen BI innenfor økonomi og ledelse. Trebarnsfaren er gift og bosatt på Askøy utenfor Bergen.

Han har lang erfaring fra mobilbransjen. Med unntak av jobb som salgssjef for Ringnes i 80-årene har Andreassen vært i mobilbransjen. Han har vært regionsjef for både Ericsson og Netcom, og drev også med mobiltelefoni i Vollvik Gruppen.

- Jeg har cirka 20 års erfaring innen mobilmarkedet. Det gir meg rimelig god oversikt over situasjonen og mekanismene i dette markedet, sier han i meldingen..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere