NA24.no

Blitz slakter mediene

Foto: Gøril Huse (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stein Lillevolden mener norske medier er blitt et talerør for politiet.

- Vi har igjen måttet høre det farlige ekko fra Bestialitetens historie, sier demo-sjefen, og siterer Jens Bjørneboes dikt «Om ungdommens råskap».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Lillevolden arrangerte med Blitz en demonstrasjon mot Israels krigføring i Gaza lørdag - en demonstrasjon som gikk helt fredelig for seg.

- Politiet-sier
Men yrkesdemonstranten brukte ikke sin tilmålte tid på å snakke om palestinske ofre - nei, de brukte han på Jens Bjørneboe og slakt av norske mediers dekning av den siste tidens opptøyer i Oslo.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Medier som Dagbladet, Aftenposten - eller «selveste tanta i Postgirobygget» som Lillevolden så fint omtaler avisen - og TV2 fikk sitt pass påskrevet under lørdagens demonstrasjon.

- Etter gatekampene har «politiet-sier-journalistikken» dominert alle norske medier, og gitt offisiell støtte for deres mest raisistiske utspill, hvor den ungdommelige råskapen ubegripeliggjort og ikke minst truende. Kan du fatte hvor de har råskapen sin fra? sa en tydelig Bjørneboe-inspirert Lillevolden i sin tale.

Slakter TV2
Han velger også å omdøpe tanta i Postgirobygget til «politiet sier-avisa», og kritiserte sterkt bruken av kriminaljournalister til å dekke politiske demonstrasjoner.

På det punktet fikk også TV2 gjennomgå.

Dekningen på TV2 Nyhetskanalen ba i stor grad preg av kriminaljournalist Johnny Brennas beskrivelser av situasjonen fra takterrassen på Grand Café.

- Fra takterrassen kommenterer denne kommentatoren, eller politispaneren om du vil, med tårer i øynene, allerede før tåregassen er sluppet ut i gatene, fordi han mener politiet har gjort en så god jobb, tordnet Lillevolden.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere