NA24.no

A-Com VD Fredrik Sandelin
A-Com VD Fredrik Sandelin (A-Com)

Blodrødt i A-Com

Norsk-svensk reklameselskap melder om store tap.

Det svenske reklameselskapet, hvor norske Zoncolan er største aksjonær, har slitt tungt i flere år. Nylig ble de norske selskapene, Virtual Garden, Tibe og Opinion solgt ut av selskapet for én krone. Nå varsler selskapet ytterligere omstruktureringer etter tap.

Etter tre kvartalers drift er byråinntekten i A-Com på 86,8 millioner svenske kroner, ned fra 102,4 millioner SEK i tilsvarende periode i fjor. Driftsunderskuddet etter årets ni første måneder beløper seg etter avskrivninger til minus 15 millioner svenske kroner. Tilsvarende resultat i 2008 var et plussresultat på 4,6 millioner svenske kroner.

Så langt i år har A-Com et regnskapsunderskudd på formidable 244 millioner svenske kroner. Av dette utgjør salget av den norske virksomheten et regnskapsmessig tap på 192 millioner svenske kroner og salget av mediebyrået Bizkit ga et tap på 28,8 millioner svenske kroner.

Selskapet skriver i en melding at de holder på med en gjennomgang av samtlige selskaper og at de ser på mulige strukturendringer. Selskapet har også varslet en emisjon på 21,3 millioner svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere