NA24.no

Bommer på seerne

Sist oppdatert:
Seerne faller ikke for TVNorges egenproduksjoner.

TVNorge har den siste tiden slitt med seertallene på egenproduksjonene. Verken Hombres, Birkebeinerne, Bare Brita eller Helt Historisk har klart å bli seermagneter for TVNorge.

NA24 - din næringslivsavis

Tv/radio-direktør Espen Barås Bye i mediebyrået OMD sier tallene for Hombres er langt unna å tilfredstille annonsørene. Han mener likevel kanalen må fortsette satsingen på egenproduksjoner.

- Hvis TVNorge skal fortsette å bygge profil, har de ikke noe valg. De må fortsette å satse, og etterhvert regner jeg med at de lykkes, sier Barås Bye til NA 24 Propaganda.

Den nordiske samproduksjonen Hombres samlet i snitt 98.000 seere. Det er langt unna å tilfredstille annonsørene.

- Det er viktig for de kommersielle tv-kanalene å levere nå. Situasjonen er at tv er utsolgt og da er antall seere det som bør stå øverst på listen, sier Barås Bye.

Vil komme tilbake
- Det er en helt annen situasjon enn i 2005 da alt kanalen tok i gikk bra. Jeg har tro på at de vil lykkes igjen med å skape programmer som favner bredere enn det produksjonene denne sesongen har gjort. TVNorge har stått som avsender av suksessrike egenproduksjoner før, som 71 grader nord, som har levert jevnt og trutt i mange sesonger, sier Barås Bye.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

To lyspunkter
Selv om tallene var for svake vil Barås Bye trekke frem to lyspunkter for action-serien Hombres.

- De seerne som så på er kommersiellt interessante og kompenserer noe for totalen. Det at serien har gått bra på nettet er også et lyspunkt. Det kan være flere grunner til at serien ikke samlet så mange. En kan være at både TV 2 og NRK hadde liknende serier ute før TVNorge, og en annen er at TVNorge ikke klarte å kommunisere dette godt nok, sier Barås Bye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere