NA24.no

Brannfakkel fra Se og Hør

Sist oppdatert:
Se og Hørs advokat kastet redaktøransvaret i retten.

BORGARTING LAGMANNSRETT (NA24):
I ankesaken i Borgarting lagmannsrett mente Se og Hørs advokat at bladets sjefredaktør ikke kan holdes ansvarlig i et erstatningssøksmål.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kjendisekteparet Lars Lillo-Stenberg og skuespiller Andrine Sæther krangler fremdeles med Se og Hør om oppslagene rundt bryllupet deres i 2005. Det var bladet som anket saken til lagmannsretten etter at Oslo tingrett fant at bladet hadde krenket ekteparets private sfære da det med telelinse fotograferte bryllupet til paret.

Les også: Popstjerne i retten mot Se og Hør

- Må gå fri
Bryllupet fant sted i strandsonen på Tjøme i Vestfold i 2005.

- Journalist og redaktør må gå helt fri, og erstatningskrav kan ikke fremmes i basis med redaktøransvaret. Det er bladet som må stå som erstatningsansvar. Derfor må partene frifinnes, sa bladets advokat Halvard Helle i sin åpningsprosedyre.

Det er spesielt mener medieekspert.

- Det er et kontroversielt utspill for da fratar han på en måte redaktøren ansvaret for publikasjonen. Her skyves ansvaret for det som står i bladet over på forlaget. Det er jo slik at det er ansvarlig redaktør som har det publisistiske ansvaret, sa medieviter Carl-Erik Grimstad i pausen mellom åpningsinnleggene til NA24 Propaganda.

Klikk og se video fra rettssalen.

207246

Se flere saker fra NA24-TV her

Advokatmat
I en pause mellom partenes åpningsinnlegg spurte NA24 Propaganda Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik hva de mente med dette. Nelvik mente at dette var advokatmat han ikke forstod omfanget av og henviste til Helle.

- Men han mener nok at jeg ikke var involvert i den aktuelle saken, og at det var andre redaktører som jobbet med den, sa Nelvik.

Ekteparet Sæther og Stenberg var fattet i pausen, men ønsket ikke å kommentere dette da de ikke hadde fått tid til å fordøye prosedyren.

Frifinnelse
Heller ikke deres prosessfullmektig Harald Stabell ønsket å kommentere utspillet til Helle mens rettssaken pågikk.

I sin påstand krevde bladets advokat Halvard Helle at bladet måtte frifinnes helt og holdent og fritas for saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere