NA24.no

Bråstopp for Creuna

Sist oppdatert:
Nå dras vekstambisjonene ned hos det skandinaviske byrået.

Konsulentselskapet Creuna vokser i rekordtakt, men fikk en skikkelig smell på resultatsiden i fjor. Det skriver danske Børsen.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Creuna har hoveddelen av sin omsetning i Danmark, men 1/3-del av omsetningen kommer fra henholdsvis Sverige og Norge. Likevel er selskapets norske aner klare. Selskapet eies av Rieber-familiens investeringsselskap Atlantis Vest A/S.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I 20008 fikk selskapet et driftsunderskudd på 700.000 danske kroner, noe som var et markant fall fra 16,5 millioner danske kroner i 2007. Det var særlig økte lønns- og personalutgifter som dro opp. På grunn av kostnadsveksten, har den danske delen av selskapet nå kuttet 29 ansatte, skriver Børsen.

Det var særlig i fjerde kvartal i fjor selskapet gikk på en smell. Tallene trekkes også ned av en større goodwill-nedskrivning i den norske delen, som skal gå i pluss hvis ikke nedskrivningen regnes inn.

Omsetningen steg hele 27 prosent i fjor, til 269 millioner danske kroner. Men, nå er det mer fokus på resultatene enn veksten.

De foreløpige tallene for 2009 viser et underskudd på 1,6 millioner danske kroner, og inkluderer en engangskostnad knyttet til nedskjæringene på 3,8 millioner kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere