NA24.no

Bruker 1.000.000.000 på pr

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Antallet kommunikasjonsrådgivere i offentlig sektor bare vokser og vokser.

Antallet kommunikasjonsrådgivere i offentlig sektor har eksplodert de siste årene. Siden 2008 har antallet rådgivere vokst fra 1.385 til 1.820 så langt i år. Bare i år vokser offentlig sektor med 200 nye kommunikasjonsrådgivere og totalt så bruker regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg rundt én milliard kroner på å lønne de offentlige kommunikasjonsrådgiverne, skriver Finansavisen.

- Departementene opplever en økning i pressehenvendelser og det er langt flere medier å forholde seg til i dag enn for bare noen få år siden. Bare på den korte tiden jeg har jobbet i departementet er den forventede responstiden gått ned. Det er ikke uvanlig å få henvendelser klokken seks søndag og dette krever et apparat, sier statssekretære Tone Toften til avisen.

I løpet av statsmininster Jens Stoltenbergs regjeringsperiode er staten samtidig blitt pr-bransjens største og viktigste kunde.

- Hvis vi anslår at bransjen om setter for rundt en halv milliard totalt sett, så er andelen offentlig innkjøp mellom 100-200 millioner kroner, sier Morten Woldsdal, styreleder i pr-bransjens interesseorganisasjon, NIR, og administrerende direktør i Kreab Gavin Anderson til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere