Gå til sidens hovedinnhold

BT går for levende bilder

Bt.no vil bli best i landet på levende bilder på nettet.

Teknologiselskapet Vizrt på Nøstet i Bergen er i sluttforhandlinger om oppkjøp av webpubliseringssystemet Escenic, som de fleste norske nettjournalister benytter for å få sakene sine ut til leserne.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Når oppkjøpet er gjennomført, ønsker Vizrt-sjef Bjarne Berg å inngå en avtale med Bergens Tidendes nettavis, bt.no, for å videreutvikle Escenic.

– Leserne vil i første rekke merke dette ved at det vil bli bedre design og kvalitet på webtv-sendingene, forteller Berg.

Nye fotballøsninger
Tor Arne Fanghol er utviklingsredaktør i Bergens Tidende.

Han er strålende fornøyd med å få en partner som kan hjelpe til med å utvikle verktøyet bt.no bruker for å jobbe med levende bilder både til web og tv.

– Dette vil også innebære en fantastisk mulighet til å utvikle hvordan folk skal oppleve levende bilder via nettet. Leserne vil merke dette i form av nye tjenester og funksjonaliteter som vil gjøre brukeropplevelsen langt mer spennende, blant annet når det gjelder fotball, sier Fanghol.

Satser stort på web-tv
Ifølge utviklingsredaktøren er Bergens Tidende i gang med å reorganisere nyhetsproduksjonen for levende bilder i mediehuset. Ansvaret for levende bilder plasseres nå under nettredaksjonen.

– Betyr dette at levende bilder nå skal produseres for nett først, og deretter kommer på Bergens Tidendes tv-kanal, BTV?

– I utgangspunktet, ja. Men det vil også komme ferske bilder på BTV, sier Fanghol.

Gjennom å samarbeide med nettjournalistene i Bergens Tidende håper Bjarne Berg å få god innsikt i hvordan Escenic-programmet kan utvikles best mulig.

– En ting er hvordan man gjør det i dag, men alle vet at det går rasende fort. Det er viktig å utvikle fremtidens verktøy, og da må vi ha brukere som kan fortelle oss hva de ønsker seg, sier Berg.

TV 2s nyhetsavdeling ble brukt som laboratorium da Bjarne Berg bygget opp grafikkdelen av Vizrt til en milliardbedrift. Nå blir altså bt.no Bergs laboratorium for webpublisering.

– Teknologi blir allemannseie etter hvert, men gjennom dette samarbeidet får vi anledning til å være i front. Det er veldig viktig for oss, sier Fanghol.

Bergens Tidende og Vizrt håper å bli enige om en samarbeidsavtale i løpet av sommeren. Deretter kan bt.no åpne dørene for teknologiselskapet som springer ut fra BT-konkurrenten TV 2.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken