NA24.no

Byr på Spits

Svenskene prøver å slå kloa i norske Spits.

Det svenske markedsselskapet A-Com varsler at de vil legge inn et frivillig bud på hele Spits.

NA24 - din næringslivsavis

A-Coms tilbud er på 0,532 nye aksjer i A-Com hfor hver aksje i Spits. Det priser Spits til 164 millioner svenske kroner basert på tirsdagens sluttkurs til A-Com-aksjen.

A-Com er et ledende markedskommunikasjonsselskap i Norden som er notert på Stockholms-børsen.

Budet gir basert på gårsdagens sluttkurser for de to selskapene en premie på 15,6 prosent sammenlignet med markedsverdien til Spits tirsdag.

Det er innført børspause i Spits-aksjen på Oslo Børs etter at aksjen steg raskt 12,8 prosent da budet ble varslet i Sverige tidlig onsdag ettermiddag. Det var ved 14-tiden onsdag fortsatt ikke sendt ut noen melding fra Spits eller A-Com over Oslo Børs informasjonssystem om budet.

Aksjonærer som sitter på 51 prosent av aksjene i Spits har allerede gitt aksept på A-Coms bud. Spits ble før jul i 2006 skilt ut av Media & Research Group som fortsatt eier 38,3 prosent av aksjene i Spits.

Hovedaksjonæren har gitt forhåndsaksept på budet. GÅr budet igjennom vil Media & Research Group bli sittende som hovedaksjonær i A-Com med 22,1 prosent av aksjene.

Det samlede selskapet vil basert på budet og gårsdagens sluttkurser få en samlet markedsverdi på 284 millioner svenske kroner. Spits-aksjonærer vil få en eierandel på 57,8 prosent i det samlede selskapet.

Budet er betinget 90 prosents akseptgrad og vil løpe i perioden 8. til 31. mai.

De to selskapene hadde i 2006 en samlet omsetning på 823 millioner svenske kroner og et driftsresultat på 24,3 millioner.

A-Com ser synergier både på kostnads- og inntektssiden ved en fusjon, og tallfester besparelsene til et sted mellom 5 til 10 millioner kroner på årsbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere