*Nettavisen* Økonomi.

Byr på svensk musikkyndling

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Schibsted har sett seg lei på den dårlige kursen i Aspiro. Nå legger de 250 millioner kroner på bordet og tar selskapet av børs.

12.01.12 08:45

Både Stein Erik Hagens Orkla og Enskilda har uttrykt støtte til budet. Begge selskaper er storaksjonærer i Aspiro.

Budet er på 1,65 svenske kroner, over 30 prosent over børsslutt i går.

- Stemmer at vi mener at Aspiro er feilpriset, men vi er mest interessert i abonnmentstjenesten WiMP, sier investor relation Jo Christian Steigedal i Schibsted til NA24.

WiMP er en ledende leverandør av streamingtjenester for TV og musikk. Aspiro leverer musikkstreaming til sluttbrukere under merkenavnet WiMP.

- Aspiro er et spennende tilskudd til Schibsteds portefølje av online-tjenester. Selskapet har lykkes med å få brukere til å betale for digitalt innhold, noe som passer godt inn i arbeidet Schibsted gjør for å finne betalingsmodeller på nettet, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted i en pressemelding.

- Sammen med ledelsen i Aspiro er vi overbevist om at Schibsted vil være i stand til å sette fart på Aspiros utvikling ved hjelp av vår erfaring med online-tjenester og ved å utnytte Schibsteds eksisterende distribusjonskanaler i store deler av Europa. Vi mener det ligger et potensial for verdiøkning for Aspiro som en del av Schibsted, og vi mener selskapet vil ha bedre forutsetninger for vekst som en del av et større konsern. Vi er åpne for å søke strategiske partnere for å utnytte potensialet i WiMP enda bedre, sier Trond Berger.

Aksjonærer med til sammen 32,4 prosent av aksjene i Aspiro har uttrykt støtte til Schibsteds tilbud. I tillegg til Orkla og Enskilda er det svenske pensjonsfond og norske Torstein Tvenge som er blant de største aksjonærene.

Aspiro leverer musikkstreaming til sluttbrukere under merkenavnet WiMP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.