*Nettavisen* Økonomi.

Bytter ut Tippeligaen med Premier League

Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

I stedet for streikende norske spillere, blir det engelsk fotball hos TV 2.

20.05.11 14:01

Fredag ble det klart at Norges Fotballforbund dropper å gjennomføre den niende serierunden denne helgen. Årsaken er den pågående streiken blant 95 norske fotballspillere, som er i gangsatt av spillerorganisasjonen NISO.

Også selskapet med størstedelen av medierettighetene blir rammet. Nå er imidlertid klar med en plan B for nordmenn med fotballabstinenser.

Kjører tungt på engelsk fotball
Ifølge TV 2s Vegard Jansen Hagen kommer TV2 til å sende avslutningen i engelske Premier League tungt i helgen. Det er som kjent avslutning på den engelske serierunden denne helgen, og dette blir TV 2s hovedfokus.

Fra klokken 17 til klokken 19 søndag blir kampen mellom Manchester United og Blackpool sendt på TV 2 Zebra. Deretter blir det mellom klokken 19 og klokken 20 en oppsummering av den siste serierunden fra England på hovedkanalen TV 2.

- Vi synes vi har funnet en god løsning på helgens kamper, sier Jansen Hagen til NA24/Propaganda24.

TV 2-sjefen opplyser videre at «neglerbiterkampen» mellom bunnlagene Wolverhamton og Blackburn vil sendes på TV 2 Sport fra klokken 17.

Usikkert for cuprunden
Fotballforbundet følger situasjonen fra dag til dag, og vil mandag ta stilling til hva som vil bli konsekvensen for tredje runde i cupen, som etter planen skal spilles 25. og 26. mai.

Til sammen 95 spillere fra Brann, Vålerenga, Aalesund, Viking, Start, Molde, Sogndal, Tromsø og Fredrikstad er tatt ut i streik etter at det tidlig fredag morgen ble brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO Idrett.

Det springende punktet er om spillerne skal ha adgang til egne utstyrsavtaler når det gjelder fotballsko. Slik det er i dag er spillerne forpliktet til å spille i det merket som klubben har en sponsoravtale med.

Ifølge NISO-leder Joachim Walltin er det stor avstand mellom partene.

- Ja, det var stor avstand på de fleste av våre krav. Fra NHOs side var det veldig liten vilje til å forplikte seg på noe som helst. Det var til slutt umulig å komme til enighet. Det gjaldt også på sentrale krav som oppsigelsesvern, bedre standardkontrakter samt arbeidsustyr, som også var et sentralt punkt, sa Walltin til Nettavisen tidlig fredag morgen.

Annonsebilag