Gå til sidens hovedinnhold

Carina ble knust av Lene Marlin

Færre og mindre attraktive seere.

«Hver gang vi møtes» knuste all motstand på lørdag. TV 2-programmet endte på 900.000 seere. Det er opp fra 850.000 seere forrige lørdag.

- På grunn av situasjonen i Algerie ble det i helgen store endringer i sendeskjemaet. Det betyr faktisk at folk har ventet på programmet, sier TV-sjef i Carat Morten Wiberg til Nettavisen NA24.

For Melodi Grand Prix er seertallene skuffende lesing. Den første delfinalen hadde 760.000 seere. Til sammenligning har den første delfinalen de tre siste årene hatt rundt én million seere.

- MGP startet opp klokken 20.00 og fikk en tyvstart på «Hver gang vi møtes», fortsetter Wiberg.

Deltakerne på MGP var Vidar Busk, Carina Dahl, Tom Hugo, Gromth og Emil Solli-Tangen, Julie Bergan, Mimi Blix og Datarock.

Gamle seere

I lørdagens «Hver gang vi møtes» var Lene Marlin hedersgjest. I programserien synger syv kjente vokalister og låtskrivere hverandres sanger på Kjærnes gård i Moss. Programmet fanger bredt i alle aldersgrupper med en liten overvekt på kvinner, viser tallene.

Hos NRK var 78 prosent av MGP-seerne over 40 år. Det er tall Wiberg ikke er fornøyd med.

- NRK er en veldig baktung kanal. De sliter med å få med seg de yngre seere. MGP har knapt nok noen seere fra 12 til 39 år. Det er vel uheldig at et såpass stort konsept ikke får med seg halvparten av seergruppen, fortsette Wiberg.

Fortsatt størst

Ser man helgen under er det fortsatt NRK som regjerer. «Skavlan», «Nytt på nytt», «Tore på sporet» og «Halvbroren» har alle rundt én million seere hver.

- Ser vi på starten av året er det dessverre NRK som leder an. NRK har en markedsandel 50 prosent, mens TV 2 er 21 på prosent og TVNorge på 11 prosent. Dette er på det jevne med fjoråret, sier Wiberg.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett