NA24.no

Carl I. Hagen har fått ny jobb

Foto: Fotograf: Poppe, Cornelius (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Hvordan vet du det? spør Carl I. Hagen.

Tidligere partiformann i Fremskrittspartiet Carl Ivar Hagen går til Norges største PR-byrå Burson-Marsteller.

- Hvordan vet du det, hvor har du fått det fra, sier Carl I Hagen til NA24.

- Det har gått ut en melding på at du får ny jobb i Burson-Marsteller.

- OK, jeg skjønner.

- Hvordan blir det med ny jobb hos Burson-Marsteller?

- Det kommenterer jeg på pressekonferansen.

- Skal du slutte som visepresident på Stortinget?

- Vel, jeg stiller ikke på valg, og man må være medlem av Stortinget for å være visepresident.

Norsk politiker
Carl I. Hagen var en norsk toppolitiker som satte det høyreorienterte partiet Fremskrittspartiet på det politiske kartet i Norge.

Han var formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2006, og er stortingsrepresentant for Oslo og har tidligere vært medlem av Oslo bystyre (1979–1982, 1987–1991 og 1995–1999). Nå fungerer han som visepresident på Stortinget, og sitter i mange komiteer som Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Den utvidede utenrikskomité, Fullmaktskomiteen og Valgkomiteen, samt som varamedlem i Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet.

PR-kjempe
Burson-Marsteller inviterer til pressekonferanse torsdag for å fortelle hva den tidligere politikeren skal gjøre for selskapet.

Burson-Marsteller er et globalt PR-byrå. Det eies av britiske WPP Group, som er børsnotert i London. Selskapet ble grunnlagt av Harold Burson og Bill Marsteller i 1952. Førstnevnte er fortsatt aktiv i den strategiske utviklingen av selskapet.

I USA er selskapet særlig kjent for politisk rådgivning og kriserådgivning. Her kommer den norske ekspolitikeren godt med i den norske delen av selskapet.

I fjor måtte selskapets daglige leder i Washington, DC trekke seg som kampanjeleder for den demokratiske primærkandidaten Hillary Clinton fordi det ble kjent at han også hadde rådgivningsoppdrag for tettere handelspolitisk integrering i NAFTA, ifølge Wikipedia.

Selger huset
Torsdag er det også klart at Carl I. og Eli Hagen har lagt sin luksusvilla på Bestum i Oslo ut for salg. Villaen ble i 2006 kjøpt av de to for 7,4 millioner kroner. Nå ligger villaen ute for 11 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Les mer her: Carl I. og Eli selger luksusvillaen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere