NA24.no

Casher inn på Karius og Baktus

18 år etter forfatterens død ble det salgsrekord for Thorbjørn Egner AS.

Aksjeselskapet solgte nemlig for 4,8 millioner i fjor, og har ikke dratt inn mer siden stiftelsen ved årstusenskiftet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Thorbjørn Egner, som døde oppunder jul i 1990, skrev, tegnet og skapte musikk. Mest kjent ble han for sine teaterproduksjoner og bøker for barn. Blant disse Karius og Baktus, Dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by.

Forvaltningsselskapet Thorbjørn Egner AS passer på opphavsrettighetene til Egners åndsverk, og «søker å medvirke til at åndsverkene benyttes aktivt» og «i Thorbjørn Egners ånd».

- Selskapets inntekter består i all vesentlighet i royalties fra Thorbjørn Egners bøker, teateroppsetninger og tekster, heter det i årsberetningen.

Selskapet eies av Egners fire barn, og har levert et samlet overskudd på 16,6 millioner siden årtusenskiftet. I fjor tok kvartetten ut 3,2 millioner i utbytte.

Det har ikke lykkes NA24 Propaganda å få kommentarer fra verken styreleder Tor Bjørn Egner eller daglig leder Harald Egner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere