*Nettavisen* Økonomi.

Chelsea-eieren selger unna

Foto: (AP/Scanpix)

Roman Abramovitsj kan være i pengetrøbbel.

26.01.09 11:46

Nylig solgte russeren unna gruveaksjer i børsnoterte Highland Gold for 12 millioner pund til to forretningspartnere. Salget kommer på et elendig tidspunkt for aksjen, og nå spekulerer analytikerne i om Abramovitsj er i skikkelig likviditetsskvis.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

For mye av formuen til den russiske oligarken er bundet opp i aksjer som har rast, samt eiendom og kunst, skriver The Observer. Fotballaksjer er vel heller ikke den sikreste investeringen, og avisen har i en serie artikler omtalt kostnadskuttene som nå er iverksatt i Chelsea.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Ifølge London-klubbens siste offentlige regnskap (frem til juli 2007), tapte Chelsea 83,6 millioner pund (rundt 795 millioner kroner etter dagens pundkurs).

På det tidspunktet skyldte Stamford Bridge-laget sin russiske eier 578 millioner pund (5,49 milliarder kroner) i rentefrie lån.

The Guardian skrev fredag at en gruppering av tyske investorer skal ha vist interesse for Chelsea. Abramovitsj kjøpte de blåkledde for 140 millioner pund av mangeårig eier Ken Bates i 2003, og har ikke signalisert at han ønsker å selge seg ut.

- Chelsea er ikke for salg. Eieren har ikke vurdert og vurderer ikke å selge seg ut, og er like engasjert som alltid, sa Chelsea-direktør Peter Kenyon nylig.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.