*Nettavisen* Økonomi.

Chess ansetter digitalsjef

Foto: Chess

Christine Fredheim (30) er ansatt som den første digitalsjefen i Chess.

30.05.11 13:53

Fredheim skal lede og utvikle digitale plattformer og sosiale medier for mobilselslapet,melder Chess i en melding.

30-åringen kommer fra stillingen som medierådgiver for digitale medier i Vizeum Norge AS, og før det arbeidet hun i Intiative Universal Media i flere år som rådgiver og planlegger.

- Dette blir som å komme over til den andre siden. Jeg har de siste årene vært rådgiver på byråsiden og påvirket kanalvalg for kunder. Erfaringen som rådgiver kommer godt med i den stillingen jeg tiltrer i Chess, sier hun. Som sjef for digitale medier skal Fredheim også være med i prosjekter knyttet til TeliaSonera i Stockholm.

Markedsdirektør Jarle Alvær er tilfreds med valget av Digital Manager som er den offisielle stillingsbeskrivelsen. Rollen innebærer å videreutvikle Chess i sosiale medier, særlig i store nettsamfunn som Facebook og YouTube, samt koordinere aktiviteter mellom ulike avdelinger i selskapet. Meningen er å styrke Chess som merkevare innen digitale plattformer, og stillingen innebærer resultatansvar for ulike kanaler innen sosiale medier. Som Digital Manager skal Fredheim også ha kontakt med byråer innen reklame, design, analyse og mediekjøp. Alvær mener Chess blir enda bedre rustet i det digitale universet med denne ansettelsen,melder mobilselskapet.

- Stillingen er et tydelig signal om viktigheten av digitale plattformer og sammenhengen med sosiale medier i årene som kommer. Det er bare de færreste virksomheter som har en egen Digital Manager, men i løpet av de neste årene kommer dette til å bli en avgjørende rolle for vekst, kundeservice og utvikling av merkevare som stadig flere vil virksomheter vil få øynene opp for, mener Alvær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.