*Nettavisen* Økonomi.

Clinton møtte Kim-Jong Il

Prøver å få amerikanske journalister løslatt fra kommunistregimet.

04.08.09 16:12

USAs tidligere president Bill Clinton landet tirsdag i Nord-Korea i et forsøk på å få løslatt to amerikanske journalister.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har statsmedia i Nord-Korea rapportert at Clinton møtte den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-Il. Nyhetsbyrået melder også at Clinton skal ha videreformidlet en muntlig beskjed fra president Barack Obama. Dette skal ha skjedd i en middag arrangert av Kim-Jong Il.

Clinton og et følge med rådgivere og sikkerhetsagenter landet på flyplassen utenfor hovedstaden Pyongyang tirsdag morgen.

Pressetalsmann Robert Gibbs ønsket ikke å kommentere saken tirsdag fordi de ikke ønsker å sette resultatet av Clintons visitt i fare. Sør-Koreansje myndigheter sier at de har blitt informert om at Clintons visitt er privat.

Amerikanerne Laura Ling (32) og Euna Lee (36) ble pågrepet av nordkoreanske grensevakter i mars måned. I juni ble de dømt til tolv års straffarbeid i Nord-Korea under en lukket rettssak i kommunistregimet. Det statsstyrte nyhetsbyrået KCNA har meldt at journalistene har begått alvorlige forbrytelser mot landet fordi de krysset grensen over til Nord-Korea illegalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.