*Nettavisen* Økonomi.

Cox satser i Sverige

Skjermdump fra mediabergen.no

Kjøper svensk byrå.

01.10.09 14:22

Media Bergen har kjøpt Gran Plan i Stockholm. Byrået blir en del av kommunikasjonsbyrået Cox som i dag har 60 medarbeidere i Bergen, Oslo og København. Ved å kjøpe Gran Plan i Stockholm er Cox representert i alle de skandinaviske landene. Grand Plan endrer navn til Cox Stockholm AB fra 1. oktober.

- Vi opplever at flere av våre eksisterende kunder og markedet ellers ser på de skandinaviske landene som ett markedsområde. Mange etterspør også kommunikasjonstjenester som vil dekke hele området, sier Kenneth Dahling, daglig leder i Cox Bergen i en pressemelding.

Ifølge Dahling har de brukt mye tid på å få plass en god skandinavisk plattform, og at de er svært fornøyde med å ha fått svenske Gran Plan med på laget.

- Grand Plan gir oss et godt ståsted i det svenske markedet. Det er et veldrevet byrå som ønsker å være en del av vår utvikling, sier Dahling.

De vil i første omgang tilby tjenester innenfor redaksjonell kommunikasjon mot det skandinaviske markedet. Årsaken til dette er at denne tjenesten er en fellesnevner for alle Cox byråene og et område hvor byrået har betydelig kompetanse. Cox er også sterke på strategisk design, men dette er i første omgang en tjeneste som er utviklet mot det norske markedet.

I dag har det svenske selskapet seks ansatte, og ønsker å videreutvikle tilbudet sitt.

- Muligheten for et samarbeid med Cox kom på et tidspunkt der vi ønsker å utvide vår kompetanse. Vårt mål er å kunne tilby våre kunder et enda bedre produkt med flere tjenester. Samarbeidet med Cox-gruppen gir oss denne muligheten, sier administrerende direktør Jan Eden.

Cox eies av Ove Grønneviks selskap Media Bergen som også er hel- eller deler i pr-byråene Nor PR og Effector, reklamebyråkjeden Oktan og Oslobyrået Saatchi, forlaget Orion Press og analysebyrået Respons.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag