Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet-eks fikk fatt i millioner

Tidligere Dagbladet-topp Even Aas-Eng trosset det knusktørre markedet.

Tidligere i år gikk Even Aas-Eng , Bo Myrås og Tore Malme sammen og dannet selskapet Venture Factory AS. Venture Factory jobber med utvikling av digitale tjenester. Selskapet består av de tre grunnleggerne og et utviklingsteam offshore på 4-5 personer.

- Har vært en tøff jobb
Høsten 2012 har de jobbet med å hente penger til et investeringsfond. Markedet for å hente inn egenkapital til mindre prosjekter er vanskelig. Et mindre prosjekt krever mye oppfølging og investorene velger å heller bruke tid på større prosjekter.

Tross et knusktørt marked er emisjonen til Venture Factory på 10 millioner i boks.

- Det har vært en tøff jobb å hente kapital i dagens marked til et området som er relativt nytt i Norge, men vi har fått med oss en miks av større og mindre investorer som gleder seg til å bli med på denne spennende reisen, sier grunnlegger og administrerende direktør Even Aas-Eng til Nettavisen NA24.

Even Aas-Eng har tidligere vært toppsjef i Berner New Media, som er en del av Berner Gruppen som blant annet kontrollerer Dagbladet, men i dag leder han det nye selskapet Venture Factory.

Tre selskaper ligger klare
Nå starter selskapet arbeidet med å bygge nye digitale selskaper. Aas-Eng forteller at blant investorene finner vi Skagenkaien og Dymax eiendom og investor Erlend Sand som også blir styreleder i fondet.

Selskapet har som mål å sette 15-20 nye tjenester ut i markedet over de tre neste årene.

- Vi leter etter tjenester med klart definerte inntektsmodeller og helst basert på andre inntekter enn annonser. Det er også et mål for selskapet å lage tjenester som har et potensial utenfor Norge. Det kan være e-commerce virksomhet, nettsamfunn eller applikasjonstjenester til mobil og brett, sa Aas-Eng til Nettavisen tidligere.

Nå har de tre selskaper som ligger klare for å settes ut på markedet.

- Det skal bli godt å komme ordentlig i gang. I tillegg til å hente penger har vi brukt høsten til å finne våre første prosjekter og vi har nå tre spennende selskaper som ligger klare for utrulling. Det første vil være i markedet allerede tidlig i januar, sier Aas-Eng til Nettavisen NA24 nå.

Å få ut 15 nye selskaper er en stor utfordring et et så vanskelig markedet, men Aas-Eng er fast bestemt på at Venture Factory skal klare målsettingen.

- Vi står fast ved vår målsetting om å sette 15 nye selskaper ut i markedet over de neste tre årene. Det blir uten tvil en krevende jobb, men vi er et team som brenner for oppgaven og vi gleder oss til å ta fatt, sier Aas-Eng.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot