NA24.no

Dagbladet kjører forsinkede fruer

Sist oppdatert:
Dagbladet kjørte årgangsintervju med frustrert frue.

Intervjuet med skuespilleren Dana Delany som sto på trykk mandag ble laget sist sommer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Delany spiller i tv-serien «Frustrerte fruer» som går på norske TV 2. TV-kanalen er nå inne i sesong fem i den populære serien og sendte tirsdag den syvende episoden i denne sesongen.

Journalisten sluttet sist sommer
Intervjuet er gjort av Ole Bjørner Loe Welde som tidligere var London-korrespondent for Dagbladet. Det begynner imidlertid å bli en stund siden. Siden september 2008 har han vært sjefredaktør for Romsdals Budstikke.

Til NA24 Propaganda sier Welde at intervjuet ble skrevet sist sommer.

- Det ble gjort da jeg var London-korrespondent. Det er ikke så uvanlig at filmer og tv-serier kjører felles intervjurunder, selv om det varierer når filmene eller seriene får premiere i de forskjellige landene. Jeg gjorde noen slike oppdrag, men dette var vel det siste som Dagbladet hadde i arkiv fra meg, sier Welde til NA24 Propaganda.

Han sier det blir litt spesielt å se sin egen byline på trykk såpass lenge etter at han sluttet i avisen.

- Men det er helt greit og noe jeg visste ville komme, sier Welde.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Vanlig praksis
Avdelingsleder for kultur i Dagbladet, Tinna Gudmundsdottir, sier til NA24 Propaganda at det er vanlig praksis å lagre intervjuer, til dels lenge, for å trykke dem når en film eller serie har premiere i Norge.

- Det kan gå et halvt år eller opptil et år fra vi intervjuer en skuespiller på filmfestivalene i Cannes eller Berlin til intervjuet står på trykk. Vi ønsker å knytte det opp mot den norske premieren, sier Gudmundsdottir.

- Men nå er det ikke akkurat noen sesongpremiere, TV 2 sendte program nummer syv i denne sesongen på tirsdag?

- Nei, det er riktig. Grunnen til at det ikke har kommet tidligere er at dette intervjuet opprinnelig skulle stått på trykk i Magasinet. Så viste det seg at de ikke hadde plass og da ble det tilgjengelig for kultur og kom på trykk noe senere. Jeg mener likevel at dette er godt stoff for norske seere selv om det ikke kom på trykk rundt sesongpremieren, sier Gudmundsdottir.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere