Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet navnga «TV 2-kjæresten»

Dagbladet.no navnga terrortiltalte Arfan Bhattis «TV 2-kjæreste» under domsavsigelsen.

Så langt er det bare Moss Dagblad og Hegnar Online av redaksjonelle medier som har publisert navnet på krimreporteren, men navnet har også dukket opp på flere diskusjonsfora.

Les også: Bhatti frikjent for terror .

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I forbindelse med liveoverføringen fra Oslo tingrett ble deler av lydsporet sladdet, men åpenbart ikke godt nok. Navnet på TV 2-reporteren kunne høres to ganger på Dagbladets livesendinger, før lyden ble sladdet.

- To ganger for mye
Redaktør Morten Øverbye i Dagbladet.no sier til NA24 Propaganda at de ikke hadde til hensikt å publisere navnet på reporteren.

- Nei, det er vel ganske åpenbart. Vi har sladdet utover i sendingen, og hvis det du sier stemmer, så er det to ganger for mye. Vi hadde ikke til hensikt å navngi reporteren, sier Øverbye.

Det er TV 2 som har produsert sendingene fra domsavsigelsen.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 sier de har sladdet ut navnene fra starten av sendingen og han mener de ikke har gjort noe feil.

- Nei, jeg er ganske sikker på at vi har vårt på det tørre. Jeg hørte imidlertid i gangen her i sted at også NRK hadde sendt uten sladding i begynnelsen. Det som nok har hendt er at NRK og Dagbladet.no har brukt feil «feed» og sendt fra live-feeden, sier Årsæther til NA24 Propaganda.

NRK sier de hadde feil feed de første minuttene av overføringen, men at navnet på TV 2-reporteren ikke kom frem i deres sending.

Fremdeles i jobb for TV 2
Etter at det ble kjent at den profilerte krimreporteren i TV 2 hadde hatt et forhold til Bhatti ble hun sykemeldt og senere permittert fra jobben i TV 2. Etter permisjonen har hun kommet tilbake til tv-kanalen.

Ifølge TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland arbeider hun nå som researcher.

- Hun jobber i som researcher i Dokument 2 og har gjort det siden nyttår, sa Øvre Helland til NA24 Propaganda tidligere i år.

Usmakelig av pressen
Moss Dagblads redaktør Ernst Rolf sa tidligere i år til journalisten.no at medienes skjerming «vitner om en høyst usmakelig vilje til å beskytte sine egne».

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener det er opp til ethvert medie selv å vurdere om de skal anonymisere eller ikke.

- Det er mange av de større mediene som har valgt å ikke identifisere personer og latt menneskelige hensyn komme foran. Jeg er av den mening at ethvert medium selv må vurdere dette fra sak til sak. Det står i Vær Varsom-plakaten at mediene skal være varsom med bruk av navn og bilde i kriminal- og rettsreportasje, sa Kokkvold i forbindelse med Moss Dagblads publisering.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget