NA24.no


SLIPER KNIVEN: Aller-eide Dagbladet må kutte hoder.
SLIPER KNIVEN: Aller-eide Dagbladet må kutte hoder. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Dagbladet og Aller kutter over 100 millioner kroner

Sist oppdatert:
Opp mot 65 årsverk skal bort.

De ansatte i Aller Media ble informert om kuttplanene på et allmøte på Hasle i Oslo onsdag ettermiddag. Totalt skal konsernet spare inn 110 millioner kroner, og til sammen skal opp mot 65 årsverk kuttes, skriver Medier 24.

Nedbemanningene skal løses gjennom nye runder med sluttpakker, en prosess man har ambisjon om å være i mål med innen 1. oktober neste år.

Ved siden av riksavisen Dagbladet, gir Aller blant annet ut Se og Hør, KK, Din Side og Sol.no. Det er ikke mer enn et halvt år siden Aller kuttet rundt 30 årsverk.

Klubbleder Tone Rudberg i Aller Media, som også representerer de ansatte i styret, forteller til fagbladet Journalisten at bemanningen skal reduseres med 45 til 65 årsverk. Hun opplyser at kuttene skal fordeles likt mellom Dagbladet, Aller Media og DB Medialab.

– Ledelsen ser for seg at staben skal reduseres med mellom 45 og 65 årsverk. Trolig blir det 65 årsverk. Vi hadde tilsvarende runde i vår, og ikke alle som da fikk sluttpakke er ute av døren. Mange av dem er fortsatt i arbeid fordi de ikke kan unnværes og har derfor fått forlenget tiden som følge av at funksjonene deres er driftskritiske, sier Rudberg, som ikke kan forstå hvordan denne kuttrunden skal kunne skje uten at kritiske funksjoner blir rammet:

– Ledelsen mener den skal klare å unngå at kritiske funksjoner blir rammet. Men det fatter jeg ikke hvordan de skal få til siden det er driftskritisk allerede, sier Rudberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere