NA24.no

(Scanpix)

Dagbladet skal kutte 100 årsverk

Sist oppdatert:
Omtrent hver tredje ansatte står i fare for å miste jobben.

Dagbladet går en enda tyngre tid i møte. Onsdag i neste uke skal redaktør Anne Aasheim legge frem planene for hvordan Dagbladet skal spare 150 millioner kroner de neste tre årene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det skriver Dagens Næringsliv.

Prosjektledelsen bestemte tidligere i høst at halvparten av innsparingen skal skje via lønns- og personalkostnader (reduksjoner i lønn/pensjon og kutt i stillinger).

75 millioner kroner utgjør rundt 100 årsverk i Dagbladet, noe som vil ramme omtrent hver tredje ansatte. Noen av årsverkene vil bli fjernet ved naturlig avgang i løpet av de neste tre årene.

- Tøffe tak
Anne Aasheim vil ikke kommentere forslagene om nedbemanning og innsparingstiltak, som fredag ble lagt frem av seks arbeidsgrupper.

- Men vi står overfor tøffe tak, sier Aasheim.

Blant tiltakene som arbeidsgruppene diskuterer, er harde kutt i typografstaben på rundt 20-30 ansatte. Samtidig kan hele fotoavdelingen stå for fall med overgang til bruk av frilansere, i tillegg kan arkivfunksjoner bli avviklet.

- Ikke styrke avisen
Grafisk tillitsvalgt i Dagbladet, Tone Løvlien, og leder av Dagbladets journalistklubb, Turid Næss, vil ikke kommentere arbeidsgruppenes konklusjoner.

- Vi har vært opptatt av å beskytte journalistikken slik at den ikke skal bli dårligere gjennom denne prosessen. Vi kan ikke se at en nedbemanning i redaksjonen vil styrke avisen, sier Næss.

En annen aktuell sparemulighet går ut på å reforhandle trykkekontrakten med søsterselskapet Dagblad-Trykk. Til nå har selskapet gjort jobben for 30 millioner kroner over markedspris. Men dette vil i neste omgang slå tilbake på resultatet i begges morselskap Berner Gruppen.

De ansatte i Dagbladet.no skal være skjermet for nedbemanningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere