NA24.no

Dagbladet-toppene blir enda rikere

Sist oppdatert:
Mens journalistene taper titusener på lønnsdiktatet, kan lederne se fram til fetere lønnsposer.

Onsdag ble det innført lønnsdiktat i Dagbladet, etter at de det siste lønnstilbudet fra ledelsen ble forkastet av de ansatte.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Journalistene får rundt 16.000 kroner mer som et fast tillegg, men blir samtidig trukket for tillegg og goder på 3,9 millioner kroner - i snitt over 33.000 kroner per ansatt, ifølge bergninger presentert i fagbladet Journalisten.

Blant annet forsvinner en ferieuke for overtidsarbeid samt at flere variable tillegg blir justert ned.

Men lederne i Dagbladet, med redaktør Anne Aasheim og administrerende direktør Tore Stangebye i spissen, trenger ikke bekymre seg for lønnskutt. De får like mye som journalistene taper - eller vel så det- plusset på lønnen.

2,8 prosent opp
Kilder i Dagbladet NA24 har snakket med, som var til stede på et møte der det siste lønnstilbudet til de ansatte ble presentert, forteller at lederne ble spurt om hva de hadde tenkt til å gjøre med sine egne lønninger.

Svaret de fikk servert var en lønnsøkning på 2,8 prosent, som betyr at sjefene med de høyeste lønningene kan plusse på inntektsekken med atskillige titusener.

- Hvis hun (Anne Aasheim, journ. anmeld.) har sagt det, så stemmer vel det, sier Tore Stangebye, på spørsmål om tallet som kom fram på møtet.

Tore Stangebye vil ikke kommentere hvor mye de forskjellige lederne i Dagbladet tjener, men ifølge årsrapporten for 2007 tjente administrerende direktør ca. 1,3 millioner i fjor, pluss drøye 100.000 i andre godtgjørelser. Her utgjør 2,8 prosents oppjustering 36.000 kroner mer i året.

- Forskjellsbehandler ikke
- Forskjellsbehandler dere ledere og ansatte i Dagbladet?

- Nei, i utgangspunktet ikke, men for enkelte vil utfallet av lønnsdiktatet variere mer for dem som har variabel lønn for de med fastlønn, forklarer Stangebye.

Lederne i Dagbladet får stort sett hele lønnsposen som fastlønn. Det vil si at de slipper å oppleve kutt i for eksempel helge - og overtidstillegg, som mange av de ansatte nå står ovenfor.

- Men når det gjelder det med å miste ferieuken, så gjelder det både meg og Anne og så videre, legger han til.

Det de ansatte fikk som begrunnelse for at lederne kan unne seg mer lønn, når medarbeiderne flest må gå ned, skal ifølge NA24s kilder vært at toppledelsen anser lederlønningene som et problem. De er nemlig for lave - slik at det skal være vanskelig å få rekruttert folk til de forskjellige posisjonene.

- Vi har ikke hatt noen stor turnover på ledere. Men innen for enkelte områder har vi lederlønninger som er betydelig lavere enn i andre bransjer, sier Stangebye.

- Ikke fullt av høvdinger
Han avviser at Dagbladet-staben er blitt som en stamme med mange høvdinger og få indianere, siden medarbeidere stadig blir færre.

- Vi er veldig opptatt av at vi skal være effektive på lederantallet. Vi er et betydelig antall færre ledere enn vi var for halvannet år siden. Det er ikke noen forskjell på medarbeidere og ledere her, sier han.

- Hvordan har det vært å sitte på toppen når det blåser nedover i rekkene?

- Jeg synes ikke det er noen hyggelig å ta bort goder som er blitt opparbeidet. Men dette er goder som er opparbeidet i gode tider, forklarer han.

Oppvaskmøte
Den økonomiske situasjonen i Dagbladet har siden glansdagene utviklet seg til å bli svært anstrengt.

- Vi er i en økonomisk krevende situasjon og kunne tilby betydelig mindre enn samfunnet for øvrig kunne i år. Jeg opplever at folk har forståelse for det, sier Stangebye.

Tonen blant medlemmene i klubben NA24 har snakket med er likevel nokså opphisset. Fredag ettermiddag sitter de i et oppvaskmøte for å vurdere konsekvensene av lønnsdiktatet.

Her kan du lese hva som kom ut av oppvaskmøtet: - Dagbladet-ledelsen straffer oss

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere