*Nettavisen* Økonomi.

Dagbladet-toppene slutter

Foto: Fotograf:Lien, Kyrre (SCANPIX)

Anne Aasheim og Peter Raaum trekker seg fra Dagbladet.

21.01.10 12:09

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim kom med en overraskende melding torsdag. Hun trekker seg fra jobben som sjefredaktør.

- Jeg har hatt noen fantastiske år, men opplaget har ikke utviklet seg så positivt som jeg hadde håpet på. Dette har vært en fantastisk gjeng å lede, men nå ser jeg at det må andre krefter til for å snu dette, sier Aasheim,, sier Aasheim til db.no.

Aasheim har selv sagt opp jobben. Lederendringen ble det informert om på et allmøte klokka 11.

I tillegg til Aasheim trekker også debatt- og kulturredaktør Peter Raaum seg, ifølge db.no.

Under Aasheims ledelse har Peter Raaum blant annet vært nyhetsredaktør og kulturredaktør.

Meget tung jobb
Aasheim ble i sin tid hentet fra NRK, hvor hun jobbet i 19 år, sist som distrikts- og nyhetsredaktør fra 2001 til 2005. I Dagbladet ble hun satt inn for å snu den negative trenden til avisen. Det har hun imidlertid ikke klart. Dagbladet venter at gjennomsnittsopplaget i 2010 vil være på 80.000 aviser. Dermed har avisen blitt halvert på fem år.

Tore Stangebye, konsernsjef i Berner Gruppen og styreleder i Dagbladet sier til sin egen avis at Anne Aasheim «har ledet Dagbladet i en vanskelig og krevende periode på tre og et halvt år.»

- Hun har lagt ned et stort og engasjert arbeide i avisa i en tid med store utfordringer for Dagbladet og mediebransjen. Jeg har forståelse for hennes beslutning, men må på det sterkeste beklage hennes avgjørelse, sier Stangebye til Dagbladet.no.

Styret i avisen har i dag konstituert Lars Helle (47) som ansvarlig redaktør. Helle er i dag etikkredaktør og konstituert som nyhetsredaktør.

Sparker ut
Samtidig som at Dagbladets opplag har falt Aasheim hatt en kontinuerlig jobb med å kutte ansatte.

I år skal mer enn 50 årsverk bli fjernet fra Dagbladet i år. 35 årsverk skal kuttes i papiravisen, mellom 10 og 12 tas på nett. I tillegg kommer seks som skal ut via AFP. Papiravisen Dagbladet har nå rundt 200 ansatte og i overkant av 70 ansatte i DB Medialab.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag