NA24.no

Dagbladet-toppene slutter

Foto: Fotograf:Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Anne Aasheim og Peter Raaum trekker seg fra Dagbladet.

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim kom med en overraskende melding torsdag. Hun trekker seg fra jobben som sjefredaktør.

- Jeg har hatt noen fantastiske år, men opplaget har ikke utviklet seg så positivt som jeg hadde håpet på. Dette har vært en fantastisk gjeng å lede, men nå ser jeg at det må andre krefter til for å snu dette, sier Aasheim,, sier Aasheim til db.no.

Aasheim har selv sagt opp jobben. Lederendringen ble det informert om på et allmøte klokka 11.

I tillegg til Aasheim trekker også debatt- og kulturredaktør Peter Raaum seg, ifølge db.no.

Under Aasheims ledelse har Peter Raaum blant annet vært nyhetsredaktør og kulturredaktør.

Meget tung jobb
Aasheim ble i sin tid hentet fra NRK, hvor hun jobbet i 19 år, sist som distrikts- og nyhetsredaktør fra 2001 til 2005. I Dagbladet ble hun satt inn for å snu den negative trenden til avisen. Det har hun imidlertid ikke klart. Dagbladet venter at gjennomsnittsopplaget i 2010 vil være på 80.000 aviser. Dermed har avisen blitt halvert på fem år.

Tore Stangebye, konsernsjef i Berner Gruppen og styreleder i Dagbladet sier til sin egen avis at Anne Aasheim «har ledet Dagbladet i en vanskelig og krevende periode på tre og et halvt år.»

- Hun har lagt ned et stort og engasjert arbeide i avisa i en tid med store utfordringer for Dagbladet og mediebransjen. Jeg har forståelse for hennes beslutning, men må på det sterkeste beklage hennes avgjørelse, sier Stangebye til Dagbladet.no.

Styret i avisen har i dag konstituert Lars Helle (47) som ansvarlig redaktør. Helle er i dag etikkredaktør og konstituert som nyhetsredaktør.

Sparker ut
Samtidig som at Dagbladets opplag har falt Aasheim hatt en kontinuerlig jobb med å kutte ansatte.

I år skal mer enn 50 årsverk bli fjernet fra Dagbladet i år. 35 årsverk skal kuttes i papiravisen, mellom 10 og 12 tas på nett. I tillegg kommer seks som skal ut via AFP. Papiravisen Dagbladet har nå rundt 200 ansatte og i overkant av 70 ansatte i DB Medialab.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere