NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Dagens Næringsliv tapte sak mot journalist

Sist oppdatert:
Nå beholder journalist Bente Bjørndal jobben.

Arbeidsrettssaken mellom Dagens Næringslivs nettutgave, Dn Nye Medier, og journalist Bente Bjørndal, endte med at sistnevnte ikke kan sies opp.

Oppsagt på grunn av feil kompetanse
Bjørndal ble sagt opp i 2009, etter at finanskrisen hadde ført til svake resultater i DNs nettutgave. Fire årsverk i redaksjonen ble oppsagt etter kriteriene kompetanse, ansiennitet og sosiale forhold. I Bjørndals tilfelle ble ikke ansiennitetsprinsippet fulgt, i stedet argumenterte daglig leder Svein Tore Gran i Dn Nye Medier for at den oppsagte journalisten hadde feil kompetanse.

Retten mener imidlertid at Gran og DN Nye Medier ikke har argumentert godt nok for at kompetansekriteriet kan brukes for å si opp Bjørndal.

- Retten finner ikke at saksøkte har sannsynliggjort fravikelsen av ansiennitetsprinsippet ved utvelgelsen av Bente Bjørndal er saklig begrunnet. Retten finner heller ikke at utvelgelsesprosessen har vært fullt ut forsvarlig og i samsvar med etterprøvbare saklighetsnormer, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Tilkjent saksomkostninger
Retten mener også at det er gjort så store feil i utvelgelsen av de oppsagte, at de mener dette har fått betydning for at nettopp Bjørndal fikk sparken.

DN.no-journalisten er også tilkjent saksomkostningene på 89.900 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere