NA24.no

Dansk TV 2 dropper Bjarne Riis

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Vi er ikke sikre på at de vil snakke om det vi ønsker å snakke om, sier sportssjef.

Neste uke reiser Team Saxo Bank-Tinkoff Bank som vanlig på treningsleir på Gran Canaria.

Dansk TV 2 pleier å være et sedvanlig reisefølge. TV-kanalen pleier å lage innslag de siden benytter seg av under for eksempel Tour de France. Ettersom Bjarne Riis de siste ukene har bestemt seg for å gå helt ned i bunkersen, kommer ikke TV 2 å følge treningsleiren denne gangen.

Både TV 2-kommentator Dennis Ritter og den danske nettstedet sporten.dk har begge publisert en rekke spørsmål de ønsker å stille Riis, men som han nekter å svare på.

Riis under sterkt press
At Saxo Bank nekter å kommentere dopingbeskyldninger fra blant annet Tyler Hamilton og Jörg Jaksche, gjør at TV-kanalen nå svarer med samme mynt.

- Vi pleier å være der (på Gran Canaria), men vi skal ikke dit denne gangen. Bakgrunnen er at vi ikke kan føle oss sikre på at de vil snakke om det vi ønsker å snakke om på nåværende tidspunkt, sier sportssjef Frederik Lauesen til ekstrabladet.dk.

Blant spørsmålene TV-kanalen ønsker svar på er Dave Zabriskie og Christian Vande Veldes dopingbruk i laget, samt Hamiltons beskyldninger om at det var Riis som satte ham i kontakt med dopinglegen Eufemiano Fuentes i 2002.

Nektet for kjennskap til Fuentes
Riis svarte på beskyldningene med en gang de kom, men etter at Lance Armstrong ble fradømt sine sju Tour de France-titler, har det blitt langt vanskeligere å avfeie Hamiltons ord, enn det var i slutten av august måned:

- Jeg kan på det sterkeste avkrefte at så var tilfellet. Det er rett og slett ikke sant. Jeg kjenner ikke Fuentes, og jeg har aldri møtt ham.

- Mer vil jeg ikke si i denne saken. Jeg synes heller ikke at jeg trenger å kommentere på hva som helst, og det akter jeg heller ikke å gjøre, sa Riis til nyhetsbyrået Ritzau.

Siden har det vært tyst fra den kanten.

Gjentok påstander mot Riis
Hamilton besøkte nylig Danmark for å promotere boken «The Secret Race». Da gjentok han påstanden om at Riis formidlet kontaktinfo til Fuentes, og at de to møttes i etterkant av Baskerland rundt i 2002.

Dette har han også omtalt i boka:

- Vi møttes i Spania etter Baskerland rundt. Vi ble igjen i landet for å kjøre et ekstra endagsritt og Bjarne visste at jeg skulle møte Fuentes. Han ble da med og vi var alle i samme rom. Om det var første gang de to møttes vet jeg ikke noe om, sier Hamilton.

Vil se på Tour de France-dekningen
Dansk TV 2 har, som norsk TV 2, rettighetene til Tour de France. Kanalen har tidligere varslet at de kommer til å fortsette med sendingene fra sykkelrittet, men uteblivelsen fra Gran Canaria kan jo tyde på at det blir endringer på innholdssiden.

Lauesen bekrefter at man nå ser på sykkelsporten med «litt andre øyne»:

- Jeg tror nok av vi, som alle andre medier, ser på sykkelsporten .. Jeg vil ikke si med nye øyne, men det er klart at det finnes problemer man er nødt til å løse her. Vi blir også nødt til å se på hvordan vi skal dekke sykkelsporten framover, erkjenner Frederik Lauesen.

Du har kanskje gjettet det allerede, men nei: Team Saxo Bank-Tinkoff Bank ønsker ikke å kommentere TV 2s beslutning om ikke å følge dem under oppholdet på Gran Canaria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere