Gå til sidens hovedinnhold

- Danske aviser risikerer å dø

De siste årene har vært katastrofale for annonsesalget.

En ny rapport i forbindelse med den danske pressestøtten, som ble lagt frem mandag, viser at danske dagsaviser har mistet 40 prosent av det totale annonsevolumet i løpet av de siste åtte årene. Dermed er det klart at noen av landets riksdekkende aviser ikke vil overleve de nærmeste årene, kommer det frem i rapporten.

Samtidig har opplaget til de riksdekkende avisene stupt i landet. I 1995 var det totale opplaget til Danmarks alle riksdekkende dagsaviser på litt over 800.000. I dag er det nede på 550.000, mens det forventes at opplaget vil fallet til kun 300.000 i de kommende åtte årene.

Bare nisjeavisen som forretningsavisen Børsen ventes å øke.

Professor i journalistikk ved Roskilde universitet, Jørgen Poulsen, sier til Berlingske Business at rapporten tegne er et meget dystert bilde over danske mediebransje. Han sier i tillegg at han ikke tror at nisjeavisene har en så positiv fremtid, som rapporten påstår. Hos lokalavisene tror han at mulighetene er større.

- To av de tre store dagsavisene har gjort det vanskeligere for seg ved å prioritere ned lokalt stoff. Lokalavisene har muligheten tiil å utnytte de stores prioriteringer, sier Poulsen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden