*Nettavisen* Økonomi.

Dårligste «Paradise Hotel»-tall noensinne

TREG START: Martine Johansen (f.v.), Rebecca Forsbäck og Sophie Vågsæter er noen av deltakerne i årets sesong av «Paradise Hotel». Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

– Totalt sett er det færre seere i år sammenlignet med i fjor, men det er ikke krisestemning.

14.03.17 14:26

Aldri før har færre sett premieren på «Paradise Hotel» på TV 3. Starten på niende sesong samlet 108.000 seere på linær-TV. Det er ny bunnotering.

Til sammenligning dro reality-TV-serien 157.000 seere på premieren i 2016.

– Det er ingen som er overrasket over dette. «Paradise» treffer i en målgruppe som ganske ung. En gruppe som stadig ser mindre på vanlig fjernsyn. Den eneste måten å se om programserien er en suksess er å inkludere tall fra seere som følger den på nett, sier TV-ekspert Dag Ormåsen i Starcom til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN FORSVINNE: TV-ekspert Dag Ormåsen i Starcom tror «Paradise Hotel» kan forsvinne fra linær-TV. Foto: Privat

– Når man i tillegg inkluderer repriser og opptakstall vil seertallene fort bli det dobbelte, fortsetter han.

Svakere på nett

Pressesjef Line Vee Hanum i TV3 forteller at det også vært mindre interesse for premieren på nett-TV Viafree.

– Det var enda flere seere i fjor. Totalt sett er det færre seere i år sammenlignet med i fjor, men det er ikke krisestemning. Dette er som forventet, sier hun.

Seertallene mandag gir TV3 en andel på 34,5 prosent i det kommersielle universet og gjør TV3 til desidert største kanal i sendetidspunktet.

Les også: – «Paradise Hotel» er ikke et show med dumme mennesker

Hanum viser også til at Viaplay-tallene for TV3 ikke offentliggjøres. Dette er betalingskanalen til mediehuset.

(Saken fortsetter under.)

– Hittil har vi rundt 50.000 hele seere gjennom natten på Viafree, og mye av seingen vil skje i løpet av de kommende dagene. I tillegg er det en relativt stor andel som ser programmet på Viaplay, fortsetter Hanum.

Kan bli tatt av TV-skjermen

«Paradise Hotel» er for veteran å regne på TV. Første sesong ble sendt i 2009. Vinnerne den gang ble Petter Pilgaard og Benedicte Valen.

Sesongen i 2016 var en av det mest sette noensinne med over 300.000 seere i snitt samlet sett, inkludert lineær og digital seing.

– Det vi har sett på tidligere sesonger av «Paradise» at seertallene har vært ganske stabile. I tillegg har de tatt seg litt opp utover i sesongen, sier Dag Ormåsen i Starcom.

Likevel, denne sesongen kan bli den siste som sendes på vanlig TV.

– Går det langt under 100.000 seere på linær som må TV3 etter hvert gjøre vurderinger om serien kun skal sendes digitalt. Den vurderingen kommer kanskje til å komme om ett år, sier Ormåsen i Starcom.

Les også: Her kaster Paradise Hotel-jentene seg over gutta

Hva synes du om «Paradise Hotel»? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.