Davy Wathne (66) spurte om han kunne få fortsette i TV 2 etter å ha passert pensjonsalder i 2017, men fikk nei.

«Sportsnyhetene» torsdag kveld kunne dermed blitt programlederens siste.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

På et møte med sportssjef Vegard Jansen Hagen torsdag formiddag ble partene imidlertid enige om å fortsette samarbeidet.

– Jeg har elsket hver eneste arbeidsdag i TV 2. Jeg har stortrivdes her, og har involvert og engasjert meg i veldig masse. Dette har vært mye mer enn en arbeidsplass for meg, sier Davy Wathne til Nettavisen.

– Kommer du tilbake på skjermen etter torsdagens sending?

– Jeg skal presentere sportsnyheter, jeg skal jobbe med fotballandslaget, og jeg skal jobbe med ishockey, forsikrer han.

Til VG sa han for bare noen uker siden at han vurderte andre jobbtilbud.

– Dette har det vært snakket om lenge, så det har bare vært spørsmål om når jeg tok en avgjørelse. Nå har jeg orientert TV 2 og sagt at jeg blir, fortsetter han.

Blir i «mange år»

Før torsdagens møte var det altså langt fra sikkert at Wathne ble med videre. Det skal nemlig ha vært gnisninger mellom han og kanalledelsen den siste tiden.

At han ikke fikk være med på TV 2s dekning av sommerens fotball-EM beskrev han i intervjuet med VG som «et åpent sår», og ga uttrykk for at han var motivert for å jobbe videre så lenge han «er i et miljø der han blir verdsatt».

Det skal han nå altså ha fått forsikringer om.

«Jeg forholder meg til følgende: Davy er ansatt i TV 2. Det har han vært i mange år og det er han i mange år til», skriver sports- og nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther i TV 2 i en tekstmelding til Nettavisen.

Var med fra starten

Selv om Discovery har kjøpt TV-rettighetene for eliteserien og 1. divisjon fotball for perioden 2017–2022, håper Davy Wathne at han likevel skal få dekke norsk fotball.

– Jeg tror ikke at vi skal slutte å dekke fotball av den grunn. Det er mange kanaler som i flere år har klart seg uten, sier Davy Wathne.

66-åringen har, siden TV 2 startet sendingene i 1992, vært av de største TV-profilene i Norge. Han har kanskje vært kanalens mest kjente ambassadør, og har både hatt roller som styremedlem og klubbformann i bedriften.

Elsker jobben

Bergenseren har vært en folkekjær skikkelse siden han dukket opp på skjermen for snart 25 år siden, og han har ikke lagt skjul på sin store kjærlighet til jobben sin.

I et portrettintervju med Nettavisen i 2012 fortalte han at TV 2-jobben har vært altoppslukende.

– Jeg er jo ikke bare en programleder. Jeg har jo nærmest en slags ambassadørrolle for TV 2. Jeg holder foredrag, opptrer i ulike sammenhenger på vegne av TV 2 og bryr meg om ting som jeg sikkert ikke burde ha brydd meg om, med språk og journalistikk og prioriteringer på nettet og sånt, sa han den gangen.

DET STORE INTERVJUET: Davy Wathne

Nå er det altså klart at verken de sinte språkpostene eller Davy selv slutter med det første.

Se imitatorkongen Kasper Foss imitere blant andre Davy Wathne her:

HTML EMBED
embedNAvideo("NQ467vXfokvET3yhKN7rFQ", false)