NA24.no

De ansatte skal saumfare TV 2

Skal få konsulenter til å gå ledelsen i sømmene.

Mandag samlet TV 2-sjef Alf Hildrum de ansatte i kanalen og presenterte nye kutt. Personalkostnadene må ned mellom 60 og 70 millioner kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kanalens ansatte er organisert i tre klubber og onsdag ettermiddag hadde medlemmene i Norsk Journalistlag og medlemmene i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon, NITO, møter for sine medlemmer.

Den minste klubben, Parat, sitter i møte i skrivende stund.

Baard Zakariassen, klubbleder for medlemmene i Norsk Journalistlag i TV 2, kan til NA24 Propaganda fortelle følgende fra møtet;

- Vi skal ha et nytt møte på fredag hvor vi kommer til å sette ned et utvalg som skal forhandle med ledelsen.

- Utidig
Zakariassen forteller at klubben nå vil engasjere eksterne konsulenter til å gå igjennom økonomien i TV 2.

- Aftenposten har gått med tap i noen måneder uten at man har kuttet i pensjon eller inntekter, så det er klart at vi ønsker en grundig gjennomgang før vi går i forhandlinger. Vi synes det er utidig at ledelsen har foreslått kutt i pensjonen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Klubblederen forteller at de også vil se på ledelsen sine betingelser i denne prosessen.

TV 2s informasjonstopp, konserndirektør Rune Indrøy, bekrefter at klubbene vil få tilgang på den informasjonen de trenger. Han legger ikke skjul på at de ansatte i kanalen er preget av de oppgavene man nå står overfor.

- Folk er usikre på den situasjonen vi nå står oppe i. Mange er nok spent på hva som skjer, sier han til NA24 Propaganda.

Ber Giske holde seg til jobbe sin
Indrøy påpeker at det er flere forhold som gjør at kanalen må kutte.

- Fall i annonseinntekter er bare en del av det. Vi møter også en helt annen konkurranse på skjermen nå etter at det digitale bakkenettet ble etablert.

Men det er kanskje ikke bare konkurransen som er en utfordring for kanalen. Tirsdag sa kulturminister Trond Giske til NA24 Propaganda TV 2 kanskje har vært drevet på et for høyt kostnadsnivå.

Les mer: Åpner opp for mer TV-reklame

- Jeg foreslår at Giske holder seg til sin jobb, så skal vi gjøre vår, sier Rune Indrøy.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere