NA24.no

De beste spillfilmene

Sist oppdatert:
Ikke alle filmer basert på spill får Stanley Kubrick til å snu seg i grava.

Det er ikke til å komme unna at filmer basert på spill er ganske sørgelige saker. Tommelfingerregelen er: Ikke se den. I en artikkel om de verste spillfilmene tar vi for oss det absolutte bunnfallet i filmens rike.

Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hvorfor det skal være så vanskelig å flytte et spills univers til kinolerretet, men muligens har den enorme mengden innhold i et spill noe med saken å gjøre. Som i den kinoaktuelle «Prince of Persia: The Sands of Time». Her gaper tilsynelatende produsent Jerry Bruckheimer og regissør Mike Newell over for mye av innholdet i spillet, og filmen føles for tettpakket.

LES OGSÅ: De verste spillfilmene

Logisk nok må noen spillfilmer være bedre enn andre. I denne listen har vi tatt for oss de fem filmene vi mener det kan være verdt å se. Vi sier ikke at filmene er spesielt gode, vi sier bare at de er klassens beste når det kommer til filmer basert på spill.


Silent Hill (2006)

Regissør: Christophe Gans
Skuespillere: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean

Visuelt er «Silent Hill» et imponerende stykke arbeide. Det kan du se allerede i traileren nedenfor. Historiemessig, og i evnen til å skremme, faller denne grøsseren dessverre gjennom. Blant filmer basert på spill, er den like fullt blant de beste.Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

Regissør: Jan de Bont
Skuespillere: Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciaran Hinds

Av de to «Tomb Raider»-filmene som er sluppet til nå, er uten tvil «The Cradle of Life» - eller «Livets vugge» - den beste. Angelina Jolie gjør en absolutt sebar figur som den sexy overklassearkeologen Lara Croft, selv om filmen i seg selv mangler de store høydepunktene.Resident Evil (2002)

Regissør: Paul Anderson
Skuespillere: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius

Til nå er det utgitt tre filmen basert på den legendariske «Resident Evil»-spillserien, og den fjerde «Resident Evil: Afterlife» har premiere høsten 2010. «Extinction» fra 2007 er filmen som har fått best kritikker, men vi synes likevel den første filmen er den som har gjort mest inntrykk. De andre filmene er tross alt bare oppfølgere.

Spesielt den såkalte laserscenen er et av filmens mest minneverdige øyeblikk. Det gjør dessuten ingenting at filmene frontes av Milla Jovovich - en av Hollywoods råeste, kvinnelige actionhelter.Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Regissør: Mike Newell
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley

Actioneventyret «Prince of Persia» tar oss med til en fiktiv utgave av det gamle Iran, den gang det het Persia og alle pratet Oxford-engelsk. Produsent Jerry Bruckheimer og regissør Mike Newell har åpenbart ønsket å lage skikkelig storfilm basert på spillets historie, men det blir samtidig litt for mye av det gode. Likevel, sammenlignet med filmer som «In the Name of the King» og «BloodRayne», er denne en klassiker.

Anmeldelse: «Prince of Persia: The Sands of Time»Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Regissør: Hironobu Sakaguchi
Skuespillere: Ming-Na, Alec Baldwin, James Woods

«Final Fantasy: The Spirits Within» er en slående virkelighetstro animasjonsfilm, og det er også grunnen til at den plasseres på toppen av denne listen. Enkelte scener er så velgjorte at det vanskelig å se at det ikke er mennesker som spiller.

Historien er imidlertid tam og figurene i filmen klarer ikke helt å frembringe særlige følelser hos seeren. «Final Fantasy: The Spirits Within» er likevel en spillfilm du bør ha sett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere