NA24.no

De knuste gullrekka

Foto: Paul Weaver (Mediahuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ja, vi elsker «Idol».

«Idol» satte et ettertrykkelig punktum på fredag. Rundt én million seere så Siri Vølstad Jensen (17) kuppe finalen.

- Det er bra underholdning og bra produksjoner. TV 2 har skaffet de beste deltakerne til «Idol» noensinne. Der sier noe om nivået når Astrid Smeplass ryker ut før finalen, sier Thomas Høiby, TV-ekspert i mediebyrået Mindshare, til Nettavisen NA24.

Som kjent ble det bråk da Astrid Smeplass måtte forlate sangsirkuset.

Les mer: - Faen!

Tallene viser at det var 796.000 seere som fulgte den første delen av finalen. Etter TV 2-nyhetene satt i overkant av én million nordmenn og ventet spent på det endelige resultatet.

- En «Idol»-finale hver fredag hadde gjort seg. Det hadde vært helt topp. Ja til flere «Idol»-finaler på fredager og VM-sluttspill med Norge i finalen på lørdager, sier Høiby og ler.

- Det hadde vært bra for oss som prøver å treffe seerne med reklame, fortsetter han.

Nedtur for Almaas

«Nytt på nytt» fikk sesongens dårligste seertall med sin «best of»-sending. Programmet som nylig tok farvel med Linn Skåber hadde 863.000 seere. Programleder Jon Almaas har hatt for vane å dra med seg rundt 1,1 millioner nordmenn.

- Det betyr at flere valgte å bli med TV 2 inn i nyhetssendingen. Rundt 100.000 flere sammenlignet med forrige fredag, sier Høiby i Mindshare.

Bedre enn 2011

På søndag ble «Idol» avsluttet med «Idol gir tilbake» som endte på 483.000 seere. Dette sammen med solide seertall for TV-bransjefesten «Gullruten» på lørdag sørget for TV 2 beste uke i 2013. Til sammenligning hadde NRK sin dårligste uke så langt i år.

Se hvem som ble årets «Gullruten»-vinnere

«Gullruten» hadde langt flere seere enn «Idol gir tilbake». Programmet endte på 781.000 seere. Det er marginalt tilbake sammenlignet med 2012.

- 2005 var det beste «Idol»-året med 1,3 millioner seere i snitt på finalesendingen. Årets finale ender på rundt 880.000 seere i snitt. Det er nesten 150.000 bedre enn snittet for 2011, sier Marianne Massaiu, TV-rådgiver i mediebyrået Mediacom, til Nettavisen NA24.

I 2011 var det Jenny Langlo som vant «Idol». Det ble spådd at hun kom til å ta over «Idol»-tronen etter Kurt Nilsen.

Mer «Idol»

Ulrikke Ohrvik, TV-ekspert i mediebyrået OMD, tror seerne vil få flere runder med «Idol».

- Dette er et konsept som har gått i mange år. Det har holdt seg bra og jeg tipper vil få se enda en runde, så lenge de leverer gode seertall. «Idol» er et bredt familiekonsept. Det er et typisk program som man ser sammen med andre, sier hun.

Høiby i Mindshare er enig, men han tror ikke seerne kan skru på «Idol» med det første.

- Det blir for tett på. Denne høsten satser TV 2 på «The Voice», sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere