Gå til sidens hovedinnhold

- De sprer kristen propaganda

Opprørere i Somalia har stengt radiosendingene til BBC og stjålet utstyret.

BBC er en av verdens mest anerkjente nyhetsorganisasjoner, og deres sendinger videreformidles til store deler av verden. Blant annet sender NRK i Norge kanalens radioprogrammer store deler av døgnet på Alltid Nyheter.

Slik er også situasjonen i Somalia, der BBCs sendinger videreformidles gjennom en lang rekke lokale radiostasjoner. Men nå er det slutt i de regionene i Somalia som er kontrollert av opprørsgruppen al Shabaab.

- Fra og med i dag er alle BBCs FM-stasjoner i områder kontrollert av al Shabaab tatt av luften og deres utstyr er konfiskert, sier gruppen i en uttalelse til Reuters.

Årsaken til at BBC nå stoppes skal være at de sprer kristen propaganda.

- BBC er eid av England og det sprer kolonial og kristen agenda i den muslimske verden. BBC bekjemper islam... de er imot den muslimske regjeringen i Somalia, sier opprørerne.

BBC har ingen sendinger direkte fra landet, og sier i en uttalelse at de er skuffet over avbruddet i sendingene i landet.

- BBC snakker til alle sider i det somaliske samfunnet, inkludert al Shabaab, og rapporterer om hendelser etter hvert som de utvikler seg. Det er essensielt for folket i Somalia at BBC får fortsette å rapportere om nøyaktig og nøytralt hva som skjer i landet uten innblanding fra noen, sier utenlandssjef Jerry Timmins i BBC.

Ifølge presseorganisasjonen i landet har det i de siste ukene vært en rekke angrep på uavhengig presse.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken