Delt seier i valgnatten

Trond Skjelbred, Pr-ekspert

Trond Skjelbred, Pr-ekspert Foto: (Foto: Paul Bernhard)

NRK og TV 2 delte seieren blant NA24s eksperter. Og Geir Helljesens etterfølger er funnet.

15.09.09 07:28

- TV 2s Kjetil H. Dale er lett og ledig når han tegner og forklarer. God pedagogikk, fin tone og ikke minst nydelig og lettfattelig grafikk. Han er ikke heseblesende og han inngir tillit. Han overtar med letthet stafettpinnen fra NRKs Geir Helljesen, sier partner Trond Albert Skjelbred i Nor PR AS.

Han kårer TV 2 til vinner av valgnattsdekningen.

- TV 2 vant valget grunnet overlegen presentasjon og grafikk, sier Skjelbred.

Han sier likevel at begge kanalene leverte en god presentasjon og at TV 2 nok mistet en del seere på grunn av reklameavbruddene.

Elizabeth Hartmann, som leder Siste Skrik reklamebyrå og har fulgt denne valgkampene tett, holder en knapp på NRK, men mener samtidig at det er rom for betydelige forbedringer.

- Skal jeg kåre en vinner blir det NRK. Alt i alt er sendingene skuffende/kjedelige blant ved at man savner kommentarer fra flere ulike personer og fagmiljøer som kan synliggjøre hva som vil bli konsekvensene av de resultatene man ser. Her mener jeg det er mye å hente for fremtiden og for å skape en sending som elver og i større grad engasjerer.

Hun sier NRK hadde bedre variasjon i sin sending og viste en større bredde.

- Resultatene fra hver enkelt valgkrets fremstilles enklere på NRK enn TV2 noe som gjør det lettere å følge med på tendenser fra forskjellige valgkretser, sier Hartmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag