NA24.no

Den nye TV 2-sjefen

Foto: Bjørn Erik Larsen/TV 2
Sist oppdatert:
TV 2 har i dag presentert hvem som overtar etter Kåre Valebrokk.

Se alt om den nye TV 2-sjefen på TV 2 Nyhetskanalen.

A-pressens sjef og styreleder i TV 2, Alf Hildrum (58), overtar toppjobben, melder TV 2 Nyhetskanalen.

NA24 - din næringslivsavis

- Ingen kommentar
Alf Hildrum ville ikke kommentere noe da NA24 ringte rett etter det ble kjent at han gikk inn som ny toppsjef i TV2.

- Jeg vill ikke kommentere noe nå. Jeg er på vei inn til et personalmøte, så dere får smøre dere med tålmodighet inntil pressekonferansen, sier Hildrum til NA24.

Som administrerende direktør/sjefredaktør får Hildrum en årslønn på 2,8 millioner, melder TV 2.

Hildrum kommer fra stillingen som konsernsjef i A-pressen, som han har ledet siden 1988.

DETTE ER HILDRUM: Avsatte statsministeren

- Jeg blir sittende som konsernsjef i A-pressen inntil en erstatter er klar, men jeg regner med å være på plass i TV 2 i løpet av våren. Målet er å få det til så raskt som mulig, sier Hildrum, som også vil benytte anledningen til å takke Kåre Valebrokk for den jobben han har gjort for TV 2.

- TV 2 er i dag Norges sterkeste merkevare. Det skal ikke minst Kåre Valebrokk ha sin del æren for. Da han begynte i 1999 var TV 2 kun en TV-kanal. I dag er TV 2 et elektronisk mediehus.

Gikk rykter
Hildrum fortalte så sent som i forrige uke, at TV 2-styret ikke var i noen «konklusjonsfase» for utnevnelse av ny TV 2-sjef.

- Vi har som mål å være ferdige før påske. Det er ikke sikkert vi klarer det, men det er målet vårt, sa Hildrum til NA24 for en uke siden.

Styrelederen nektet da å kommentere ryktene om at han selv var på vei opp i Kåre Valebrokks stol.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg ikke vil gi noen kommentarer i forbindelse med denne prosessen, sa Alf Hildrum til NA24.

- Alle er strålende fornøyde
I TV 2-huset i Bergen er de ansatte godt fornøyde med Hildrum som ny sjef.

- Han har solid redaksjonell erfaring og forankring. Dessuten kjenner han TV 2 veldig godt. Han har også gjort en god innsats som styreleder, sier klubbleder Kjetil Frugård til NA24 Propaganda.

LES MER: - Utelukkende smil

Utenriksreporter Fredrik Græsvig synes det er bra å få en sjef som kjenner bedriften godt.

- Han vet hvordan han skal håndtere situasjonen vi har. Men jeg er spent på om vi ser noen forandring den første tiden, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Informasjonssjef Rune inderøy legger også vekt på Hildrums kjennskap til TV 2-konsernet.

- Jeg registerer at alle er strålende fornøyd med løsningen.

Ny styreleder fra Egmont
Hans J. Carstensen (41) blir ny leder for TV 2-styret.

- Vi har valgt Alf Hildrum fordi han på en god måte kombinerer tre viktige kvaliteter: redaksjonell erfaring både som journalist og redaktør, sterk forretningsmessig forståelse og lang ledererfaring fra mediebransjen. I tillegg er det åpenbart en stor fordel at han kjenner TV 2 svært godt, sier Hans J. Carstensen, som er konserndirektør i Egmont og nå overtar som fungerende styreleder i TV 2.

Carstensen har sluttført prosessen med ansettelse av ny TV 2-sjef. Hildrum har ikke har vært involvert i vurderingene etter at han selv ble en reell kandidat til stillingen.

- Jeg har takket ja fordi TV 2 er et spennende mediehus med kompetente medarbeidere som viser stor entusiasme for oppgavene hver eneste dag. Dette er en jobb jeg kjenner litt til etter å ha vært styreleder i to år – og derfor også en jobb jeg går til med stor respekt, sier Hildrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere