NA24.no

Foto: KIMMO MANTYLA (Scanpix)

Denne mannen har gitt 40.000 sparken

Sist oppdatert:
Stephen Elop kjemper en desperat kamp.

Finske Nokia kunngjorde torsdag omfattende endringer i virksomheten, inkludert 10.000 ekstra nedbemanninger. Grunnen til nedbemanningen er fordi selskapet sliter med å øke sine inntekter og utsiktene ser mørke ut.

Nokia merker konkurransen fra Apple, Google og Android. De sier i en uttalelse at konkurransen i mobilbransjen kom tidligere enn forventet. Det melder marketwatch.com.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

De advarer investorene med at de slet med ett driftsunderskudd på sine mobile enheter og at utsiktene for mobilbransjen er mer usikre enn de tidligere hadde indikert.

24.000 mister jobben
10.000 nedbemanninger skal oppnås innen utgangen av neste år, og vil bidra til det å oppnå kostnadsreduksjoner. Disse kommer på toppen av ytterligere 14.000 som Nokia annonserte i fjor.

- Disse planlagte reduksjonene er en hard konsekvens av de tilsiktede handlinger som vi tror vi må til for å sikre Nokias langsiktige konkurransekraft, sier Nokias konsernsjef Stephen Elop i en uttalelse til nettstedet.

Selskapet annonserer også store endringer i ledelsen. Leder av marked, Niclas Savanner, mobiltelefon-leder Mary McDowell og nylig utnevnt markedsjef Jerri DeVard vil alle fratre innen utgangen av juni.

Timo Toikkanen vil ta over som leder over mobiltelefoner, Chris Weber vil bli leder av markeder, mens Tuula Rytila blir Nokias nye markedsføringssjef.

Mannefall
Den nye runden med omstillingstiltak kommer som en komsekvens av bratt fall i mobiltelefon-salget.

Nokia hadde 4,87 milliarder euro i kontanter ved utgangen av første kvartal i år, ned 709 millioner euro fra utgangen av fjerde kvartal og ned 24 prosent fra samme tid i fjor.

Selskapets kredittvurdering ble nylig nedgradert av selskapene Fitch og Standard & Poors.

Siden Stephen Elop tok over som toppsjef i 2010 har Nokias stab blitt kuttet med vel 40.000. Ved utgangen av første kvartal hadde Nokia 122.000 ansatte, hvorav 53 000 var ansatt ved Nokias mobilvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere