*Nettavisen* Økonomi.

Design-ikon er tilbake

Foto: (Bang & Olufsen)

For første gang på en årrekke ligger det an til at Bang & Olufsen skal levere positive tall.

20.01.11 14:27

Etter en dyp krise er Bang & Olufsen på vei tilbake. I løpet av de to første kvartalene i selskapets regnskapsår omsatte den danske elektronikkprodusenten for 1,4 milliarder kroner. Dette er en oppgang på 8 prosent sammenlignet med samme periode i forrige regnskapsår. Isoleres andre kvartal, er økningen på 16 prosent, skriver selskapet i halvårsrapporten sin.

Snuoprasjonen Struer, som selskapet har gjennomført, er imoponerende. Der Bang & Olufsen i første halvdel av 2009/2010 regnskapet hadde 100 millioner danske kroner i underskudd, er årets resultat snudd til 2 millioner danske kroner i overskudd.

Positive tall
Analytikerne, anført av SME direkt, ventet at Bang & Olufsen skulle levere et negativt resultat for de to første kvartalene. Hele 21 millioner i minus ble forventet. For andre kvartal isolert ble resultatet 84 millioner kroner bedre enn samme periode i forrige regnskapsår.

I år er resultatet for andre kvartal 36,4 millioner kroner, mens resultatet for samme periode i fjor var 48 millioner danske kroner i underskudd.

Overskuddet på 36,4 millioner i andre kvartal er 13,4 millioner mer enn det markedet og analytikerne hadde ventet på forhånd.

Den positive utviklingen i andre kvartal settes i sammenheng med lanseringen av den kritiker roste tv-produktserien BeoVision 10 og BeoSound 8, som kan fungere som høytalerdocking til iPad, iPhone og iPod samt høytaler til PC og Mac.

Venter bedring
Bang & Olufsen er vage om hva de forventer for resten av regnskapsåret, som avsluttes 31 mai. Men de venter en forsatt positv utvikling og et overskudd etterskatt. Det blir i tilfelle første gang på noen år.

- De siste årene har Selskapet tapt store summer, skriver Borsen.dk.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag