NA24.no

Design-ikon er tilbake

(Bang & Olufsen)
Sist oppdatert:
For første gang på en årrekke ligger det an til at Bang & Olufsen skal levere positive tall.

Etter en dyp krise er Bang & Olufsen på vei tilbake. I løpet av de to første kvartalene i selskapets regnskapsår omsatte den danske elektronikkprodusenten for 1,4 milliarder kroner. Dette er en oppgang på 8 prosent sammenlignet med samme periode i forrige regnskapsår. Isoleres andre kvartal, er økningen på 16 prosent, skriver selskapet i halvårsrapporten sin.

Snuoprasjonen Struer, som selskapet har gjennomført, er imoponerende. Der Bang & Olufsen i første halvdel av 2009/2010 regnskapet hadde 100 millioner danske kroner i underskudd, er årets resultat snudd til 2 millioner danske kroner i overskudd.

Positive tall
Analytikerne, anført av SME direkt, ventet at Bang & Olufsen skulle levere et negativt resultat for de to første kvartalene. Hele 21 millioner i minus ble forventet. For andre kvartal isolert ble resultatet 84 millioner kroner bedre enn samme periode i forrige regnskapsår.

I år er resultatet for andre kvartal 36,4 millioner kroner, mens resultatet for samme periode i fjor var 48 millioner danske kroner i underskudd.

Overskuddet på 36,4 millioner i andre kvartal er 13,4 millioner mer enn det markedet og analytikerne hadde ventet på forhånd.

Den positive utviklingen i andre kvartal settes i sammenheng med lanseringen av den kritiker roste tv-produktserien BeoVision 10 og BeoSound 8, som kan fungere som høytalerdocking til iPad, iPhone og iPod samt høytaler til PC og Mac.

Venter bedring
Bang & Olufsen er vage om hva de forventer for resten av regnskapsåret, som avsluttes 31 mai. Men de venter en forsatt positv utvikling og et overskudd etterskatt. Det blir i tilfelle første gang på noen år.

- De siste årene har Selskapet tapt store summer, skriver Borsen.dk.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere