NA24.no

Konferansen bygger på boken «Innovating With People», publisert av Norsk Designråd. Boken er solgt i 16 land og er pensum for universiteter i inn- og utland. Her er forfatter Onny Eikhaug med inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.
Konferansen bygger på boken «Innovating With People», publisert av Norsk Designråd. Boken er solgt i 16 land og er pensum for universiteter i inn- og utland. Her er forfatter Onny Eikhaug med inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen. Foto: Johnny Syversen

Designelite til Norge

- Viktig for samfunnet og enkeltmennesket, mener inkluderingsministeren.

Noen av verdens fremste eksperter på inkluderende design kommer til Oslo for å delta på en internasjonal konferanse neste uke. – Inkluderende design er viktig både for samfunnet og enkeltmennesket, sier inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen, i en pressemelding.

Det er Norsk Designråd som står bak konferansen, slik de også gjorde i 2008 og 2010. Konferansen «European Business Workshops in Inclusive Design 2012» arrangeres på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo 7. og 8. juni, og trekker til seg mennesker fra hele verden.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Norge har høy stjerne
Programansvarlig og arrangør Onny Eikhaug ved Norsk Designråd forteller at Norge har en høy stjerne i internasjonale fagmiljøer.

– Dette er grunnen til at noen av verdens fremste designkapasiteter tar seg tid til å komme helt hit for å delta på en konferanse. Samtidig tar de med seg sin unike kompetanse og innsikt, til stor glede for alle norske deltakere, sier hun i meldingen.

Inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen understreker at inkluderende design er viktig både for samfunnet og enkeltmennesket.

– Dette bidrar til likestilling og like muligheter for personer med nedsatt funksjonsevne, verdsettes av alle og styrker samfunnets sosiale bærekraft, påpeker hun, i meldingen.

– Denne konferansen er viktig fordi den overfører kunnskap og erfaringer fra noen av verdens fremste kapasiteter, direkte til de som jobber med utvikling av produkter og tje nester innenfor et vidt spekter av bransjer og sektorer, sier inkluderingsministeren i meldingen.

Besøk av Blackberry-topp
Blant foredragsholdere finner vi størrelser som Todd Wood fra Blackberry, eldremarkedsfører Kevin Lavery og internasjonale designeksperter som Nick Leon, Rama Gheerawo og Gabriella Spinelli.

– Vi satser på aktiv læring og kompetanseoverføring gjennom workshops. På den måten får deltakerne verktøy de kan ta med på jobb neste arbeidsdag, forteller Eikhaug, i pressemeldingen.

Konferansen blir også en uoffisiell markering av at andreopplaget av Eikhaugs fagbok for inkluderende design, «Innovating With People», endelig er klart. Førsteopplaget er solgt til 16 land, og boken brukes som pensum ved en rekke høyere utdanninger både i Norge og utlandet.

Parallelt med konferansen skal fire designlag konkurrere om å lage den beste løsningen i løpet av 2 4 timer, og Inga Marte Thorkildsen skal overrekke premier til vinnerlaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere