*Nettavisen* Økonomi.

Det er deilig å være dansk - på Facebook.

Foto: Illustrasjon

Danskene topper.

26.01.09 14:50

Antallet dansker på Facebook ble nesten tredoblet i 2008. Og danskene gir seg ikke med det. Ved inngangen til 2009 passerte Danmark Canada. Danskene tar med det den uhøytidelige tronen som verdens største facebooknasjon, målt i antall profiler per innbygger, skriver Berlingske Tidende.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

34 prosent av danskene, drøye 1,8 millioner, har lastet opp bilde av seg selv og gjort seg tilgjengelig på nettverket. Kanadierne er dermed slått med knappe prosenten. Så sent som i desember var de danske tallene på 30 prosent.

Les mer: Norge på Facebook-toppen

Ifølge rapporten som danskene har laget er det et usedvanlig høyt antall middelaldrende og eldre som har profil sammenlignet med andre land.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I Norge passerte vi nylig 1,5 millioner profiler og dermed er hver tredje nordmann pålogget i nettsamfunnet. 772.260 har oppgitt at de er kvinne, mens 661.080 er menn. 3.840 av kvinnene som er gift har oppgitt at de er interessert i menn, mens 19.060 gifte menn har oppgitt at de er interessert i kvinner. Tallene sier ikke noe om hvor mye interessert de er og for noen, mer enn andre, er det kanskje bare en opplysning om legning.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.