Gå til sidens hovedinnhold

Det glade vanvidd

Comebacket til Drillo er åpenbart større enn historiens største.

(NA24-KOMMENTAR): Over 50 reportere av alle slag var til stede da «Comeback-Drillo» presenterte verdensnyheten om hvem som skal spille treningskamp i fotball mot Tyskland.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det nedbemannes over en lav sko i norske medier om dagen, enten finanskrisen eller synkende opplag og annonsesvikt er årsaken. Eller får skylden. Da er det selvsagt bare rett og rimelig at en femtimannstropp møter opp i lokalene til det allmektige Norges Fotballforbund for å høre Egil Roger Olsen mer fomlete enn noensinne lese opp 20 navn på fotballspillere som er tatt ut til treningskamp mot Tyskland 11. februar. I dag skriver vi 27. Januar. Her skal det nok komme mer.

Best siden Lasarus
Comebacket til Drillo er åpenbart større i våre lokale øyne enn historiens største; da Lasarus kom ut av hulen og hadde stått opp fra de døde. Han huskes likevel bedre, til tross for manglende presseoppbud.

Drillo har kommet tilbake etter ti år for midlertidig å trene det norske fotballandslaget. Ingen stor overraskelse i og for seg, all den stund han lanserte sitt eget kandidatur og umiddelbart fikk norsk sportspresse med seg i sakens anledning. Så skal det altså gjennomføres to treningskamper før neste kvalifiseringskamp for sluttspill i verdens viktigste idrett, en kvalifisering forgjenger Åge Hareide åpenbart hadde gitt opp da han kastet inn håndkleet i fjor.

Det lempet heller ikke på presset at alle de store medieinstitusjonene sendte direkte web-TV fra seansen på Ullevaal og at publikum nær sagt hvor som helst kunne sende tekstmelding fra mobil og motta troppen på mindre enn fem sekunder. Noe Norsk Telegrambyrå og Dagsnytt Radio utmerket godt klarte å fortelle oss før i tiden. Og skal du følge med på alt dette, er det åpenbart spørsmål om du i det hele tatt har tid til å jobbe på jobben.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Andre ting
TV2 Nyhetskanalen overførte direkte, og det er jo i og for seg greit nok, den kanalen har jo sendinger på slike tider av døgnet. I stripen nederst på skjermen sto det at en israelsk soldat var bekreftet drept – og deretter at to Nato-soldater var drept i Afghanistan. NTB kunne melde om at Kongo forsetter å blø i hjel og at krigen på Sri Lanka heller ikke har tatt slutt.

Drillo er forventet å være frelseren for norsk fotball. Siden han var med sist, har vi sunket som en stein på Fifa-rankingen. Han kan sikkert lykkes i å få opp gjennombruddshissigheten i norsk landslagsfotball. Men frelser neppe verden av den grunn.

Sans for humor skal han likevel ha.

- Det kommer til å bli noen drit kjedelige treninger framover, sa den hjemvendte landslagssjef. Før alle stilte seg i kø for å få stilt de samme spørsmålene.

Det blir sikkert noen drit kjedelige pressekonferanser, også. Med haugevis av kvinner og menn fra den fjerde statsmakt til stede.

Dag Solberg er frilansjournalist og spaltist i NA24

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot