NA24.no

Det glemte offeret

(Privat/Facebook)
Sist oppdatert:
Ytterst få norske medier skrev om den svenske hjelpepleieren Brahim Khouya som ble knivdrept på Valdresekspressen.

Nesten alle norske aviser og radio- og TV-stasjoner omtalte bussjåføren (55) og den 19 år gamle Årdals-jenta som ble knivdrept.

Det tredje knivofferet ble i stor grad bare omtalt som en svensk statsborger fra Göteborg.

I går kveld la Oslo-kvinnen Jenny Dahl Bakken (22) ut en status på Facebook-profilen sin som tegner et mer nyansert og helt bilde av det tredje knivofferet.

Responsen har vært overveldende. Til nå har innlegget hennes vært delt mer enn 8.000 ganger, og drøyt 34.000 mennesker har «liket» innlegget hennes.

- Ble provosert
- Jeg har alltid vært engasjert i urettferdighet. Det provoserte meg at hans historie ikke ble fortalt. Jeg hadde et ønske om at hans historie skulle bli mer kjent, sier journaliststudenten til Nettavisen.

- Det er en av grunnene til at jeg vil bli journalist. Jeg ønsker å formidle historiene til folk som har historier som ikke blir hørt, sier 22-åringen som har vært politisk engasjert i mange år.

Hun sier det var enkelt å finne ut mer om knivofferet Brahim Khouya. Et kjapt søk på Goolge gjorde at hun raskt fant ut at svensken jobbet som hjelpepleier i Årdal, og hun fant flere avisartikler hvor Khouya var omtalt.

Enorm respons
- Hva tenker du om den voldsomme responsen du har fått?

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, og jeg hadde slett ikke forventet det da jeg skrev dette i statusfeltet mitt. Men jeg tror det sier noe om at det er mange som er enige med meg. At Brahim forsvant litt ut av saken, sier Bakken.

Hun har i tillegg fått enormt mange private meldinger. De aller fleste roser Bakken for å ha skrevet akkurat dette i statusen sin.

- Jeg kjenner nesten ingen av dem som har sendt meg meldinger eller lagt igjen kommentarer på Facebook, sier Bakken.

Dette skrev Bakken i statsusfeltet sitt:

«Alle snakker om bussjåføren og den unge jenta som ble drept. Det siste offeret glemmes. Han var svensk statsborger, opprinnelig fra Marokko, og jobbet som hjelpepleier i Årdal. Ifølge de som kjente ham var han et varmt og omtenksomt menneske som brydde seg om andre og trivdes i jobben sin. Han hadde begynt på veien hjem til Sverige da han ble drept. Han var en av de mange utlendingene som gjør noen av de viktigste jobbene i landet vårt. Jeg syns ikke han fortjener å bli glemt, bare fordi navnet hans ikke høres norsk ut, bare fordi han er svensk statsborger. Hvil i fred, Brahim Khouya!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere