*Nettavisen* Økonomi.

Dette er Norges største blogg

Foto: Paul Weaver (Side2)

Voe forlot bloggtronen, og førsteplassen er overtatt av en ny blogger.

19.01.11 19:29

Ved nyttår ga Emilie Nereng seg som blogger, og selv om hun i lang tid etter at bloggen var lagt ned fortsatte å være den største bloggeren i Norge er hun nå forbigått som den største.

Flere medier melder nå at Norges største blogger er Julia Nyland ettersom hun innehar førsteplassen hos den norske bloggleverandøren blogg.no. Blant annet kan VG/E24 melde følgende: «Moldejenta Julia Nyland (17) har tatt over førsteplassen som Norges mest leste blogg, etter at superbloggeren «Voe» la opp.»

Dette er den mest leste
Det er likevel ikke slik at Julia har Norges mest leste blogg. Topplisten for blogger i Norge, www.blogglisten.no, som lar alle bloggere registrere sin egen blogg uavhengig av hvilken teknisk plattform man har valgt for publisering viser at Norges største blogg er fotballfrue.no.

- Det er selvfølgelig litt forvirrende at man omtaler en liste hos en leverandør som en toppliste, men faktum er jo at topplisten til blogg.no kun gjelder for blogg.nos bloggere. Det er svært mange som blogger fra andre plattformer som Wordpress og Blogspot, forteller prosjektleder for sosiale medier i Mediehuset Nettavisen, Ingrid Louise Kvam. På vår toppliste, som måler trafikken likt for alle blogger, har fotballfrue.no mellom 50 og 70 prosent mer trafikk enn nummer to på listen.

Irriterer andre bloggere
En av Norges fremste bloggere, Annette Haga, som har blogget uavhengig siden hun startet sin egen blogg synes det er synd at man kun velger en bloggleverandør som utgangspunkt for omtale av blogging:

- Det er jo dumt for alle som velger å bygge opp sin egen blogg fra bunnen av at man ikke skal telle med.

Trafikkutvikling
Selve trafikkutviklingen på blogg har i 2010 vært formidabel, og selv om Emilie Nereng ikke lenger blogger kan man se en betydelig trafikk på norske blogger:

- Vi ser at det er mellom en halv million og en million mennesker som daglig besøker blogger i Norge, forteller Kvam. Det varierer en god del på dager, men helgene er klart størst.

Her er de ti største
Blant de ti største bloggene i Norge finner man bloggere som Annette Haga, Ida Wulff og omtalte Julia Nyland. Fire av de ti største er publisert på blogg.no, hvor den nest største fra blogg.no er den nedlagte bloggen til Voe.

1. Fotballfrue.no

2. Julia Nyland

3. Ulrikke Lund

4. Voe

5. Anna baklengs

6. Ida Wulff

7. Nette Nestea

8. Living Doll

9. Pickles

10. Nedsig

Klikk på bildet for å forstørre.

Blogglisten.no ble oppdatert 19.januar klokken 12:00, og alle tall nullstilt. Riktig toppliste for trafikk på norske blogger vil være tilgjengelig i løpet av 20.januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag