NA24.no

Dette har du aldri sett før

(jCauty&SON copyright out of control 2008, courtesy of THE AQUARIUM L-13 all responsibility denied)
Mannen som brant ti millioner har nå fått en blodig advarsel.

For første gang i kunsthistorien har et galleri innført en advarsel rettet mot foreldre.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Utstillingen kalt «Splatter», som åpner i England neste uke, er så voldelig at galleriet The Aquarium L-13 har innført advarselen slik at foreldre vet at kunsten, sett fra et barns øye, kan være i drøyeste laget.

Bestialske Snurre
Kunsten som det nå advares mot er produsert av den kjente engelske musikeren og kunstneren James Cauty og hans sønn Harry på 15 år.

968

James Cauty har også tidligere vært i medias søkelys. Tidligere var han halvparten av bandet KLF, som ble de mestselgende artistene i Storbritannia i 1991.

Brant ti millioner
Men det som virkelig satte KFL på verdenskartet, og vekket reaksjoner, var da de satte fyr på en million pund, om lag ti millioner kroner, av inntektene sine mens de filmet flammehavet.

Her kan du se KFL forklare hvorfor de satte fyr på alle pengene.

«Splatter» består av en kortfilm med morderiske tegneseriefigurer, tre skulpturer, priset til 200.000 per stykk, med samme utgangspunkt og flere blodige bilder. Og Cauty tror ikke at advarselen vil ha en negativ effekt, heller motsatt.

- Jeg antar at de må gjøre det på grunn av volden. Foreldreadvarsel er bare en kode for noe som barn virkelig vil like. Det er blod og innvoller. De elsker den typen ting, sier kunsteren, ifølge Metro.co.uk.

Av inntektene vil 25 prosent bli donert til Amnesty International.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere