NA24.no

Dette kan gjøre papiravisene dyrere

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå stiger nemlig prisene på avispapir.

I kvartalsrapporten til verdens største produsent av avispapir, den norske papirprodusenten Norske Skog, varsles det om høyere priser på avispapir. Dette betyr mer trøbbel for en papiravisbransje med fallende lesertall og press på annonseprisene.

- Prisen på avispapir i Europa har gått opp fra et meget lavt nivå, skriver Norske Skog i en melding.

Det kommer frem i kvartalsrapporten at det er i andre kvartal papiravisene vil få de økte kostnadene

Norske Skog klarte å snu underskudd til pluss i første kvartal. Dette fikk investorene til å kaste seg over aksjen, og aksjekursen til selskapet var opp hele 7 prosent til 14,60 kroner på Oslo Børs.

- Fra og med andre kvartal 2011 vil det bli full effekt av prisøkningene på avispapir i Europa, skriver Norske Skog.

Fra blodrødt til overskudd
Norske Skogs nettoresultat var på 169 millioner kroner i første kvartal, opp fra et nettoresultat på minus 1,15 milliarder kroner i samme kvartal året før.

Omsetningen steg til 4,59 milliarder kroner, fra 4,46 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Det var endringen i verdsettingen av energikontrakter som dro opp resultatet til Norske Skog. Den rene driften i selskapet viser fortsatt svak utvikling. Driftsresultatet etter avskrivninger endte på minus 136 millioner kroner, sammenlignet med 252 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Norske Skogindustrier leverte et litt skuffende første kvartalsresultat, hvor økte kostnader steg mer enn økningen i inntektene, noe som var svakere enn ventet, sier Carnegie-analytiker Bruce Diesen til Dow Jones Newswire.

Aksjen til Norske Skog løftes 8,4 prosent til 14,8 kroner på en positiv Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere