NA24.no

Dette øl-bildet blir for mye for staten

(drikkeglede.no)
Sist oppdatert:
Petter Nome og Bryggeriforeningen trues med dagbøter på 25.000 kroner hvis han ikke fjerner omstridt materiale fra nettstedet Drikkeglede.no.

Helsedirektoratet slår nå ned på nettsteder som omtaler og viser bilder av øl.

Blant dem er nettsidene til Aass bryggeri i Drammen, og Bryggeriforeningens nettside drikkeglede.no .

Petter Nome i Bryggeriforeningen vil få 25.000 kroner i dagbøter, mens Terje Aass i Aass Bryggeri ilegges bøter på 10.000 kroner om dagen - hvis ikke det omstridte materiale fjernes innen 1. august.

Alle bilder må vekk
Både Bryggeri- og drikkevareforeningen og Aass Bryggeri viser bilder av øl, har omtale av ulike øltyper og bilder av øl sammen med mat på sine nettsider. Det mener Helsedirektoratet er et brudd på forbudet mot alkoholreklame.

Alle bilder av alkoholholdig drikk må fjernes, uansett hvor skånsomt de er innpakket og presentert.

Helsedirektoratet skriver i vedtaket at drikkeglede.no ’’fremstår som et bevisst og ønsket lovbrudd, begått for å fremprovosere en regelendring og /eller rettslig prøving av reklameforbudets grenser.’’

Peker på polet
Petter Nome, som er direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, peker på at Vinmonopolet har fyldig presentasjon av sine produkter på nettet.

- Dessuten er hundrevis av nye TV-kanaler og magasiner tilgjengelige i Norge, mange med alkoholreklame. Resultatet er at nordmenn drikker stadig mer importert vin og brennevin, og mindre øl. Det vi ønsker er et konstruktivt samarbeid med norske helsemyndigheter om å skape et lovverk som gir mening i 2011, sier han i en pressemelding.

Nome peker på at reklameforbudet ble innført for 36 år siden.

- Vi har fått internett, der all verdens alkohol er kun et tastetrykk unna, med ett unntak: norsk øl.

Han fremholder at han ønsker å følge lovens intensjon, som er å begrense alkoholmisbruk og få ned totalkonsumet av alkohol i Norge.

Nome vil nå anke Helsedirektoratets vedtak til Markedsrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere