Dette skaper seerrekord

To anonyme Paradise Hotel-deltakere mener parseremonien er rigget av TV3.

To anonyme Paradise Hotel-deltakere mener parseremonien er rigget av TV3. Foto: Vegard Breie/TV3 (Vegard Breie/TV3)

Full fart for senge-TV på TV3.

15.03.13 14:28

Reklamekanalen har i vinter slitt med rekordlave seertall. Nå kan faren være over. Årets første uke av «Paradise Hotel» åpner knallsterkt.

Med 21,1 prosent seerandel i snitt er dette den beste «Paradise»-sesongen noensinne. Med andre ord har reality-TV-serien aldri før hatt en større markedsandel mellom 15 og 49 år.

- «Paradise Hotel» er en sterk merkevare og et annerledes konsept som treffer meget godt i moderne og unge voksne målgrupper, i tillegg til at vi har en fantastisk sesong innholdsmessig, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3 til Nettavisen NA24.

Beste TV3-mandag

Mandag hadde sesongpremien av «Paradise Hotel» 236.000 seere. Det er beste TV3-mandag siden 2011. Gjennomsnittet for den første uken er 203.000 seere.

Tall fra 1992 og fram til i dag viser at TV3 i vinter har hatt tidenes laveste oppslutning. Siden toppåret 1999 er kanalen blitt halvert.

Les mer: TV3 kuttet i to - krisetall for kanalen

Nå kan den negative trenden være snudd.

Bake-TV hever kanal

- Vi jobber etter en langsiktig plan, med hovedfokus på kvalitetsheving av egenproduksjonene og riktig posisjonering av våre tv-kanaler, og det ser vi resultatet av nå. Vi har hatt en fin start på tv-sesongen, med spesielt gode tall på «Paradise Hotel» og «Hele Norge baker», og det er veldig hyggelig å se at TV3 går i riktig retning, fortsetter Bendiksen.

På søndag hadde «Hele Norge baker» premiere. Over 230.000 nordmenn fikk med seg det første programmet hvor skuespiller Line Verndal er programleder.

I programmet kjemper 12 deltakerne om å tittelen «Norges beste amatørbaker.» I løpet av ti uker skal deltakerne briljere på kjøkkenet. Vinneren får gi ut sine oppskrifter i en egen bakebok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.