NA24.no

Direkte pinlig

Sist oppdatert:
Direktesendinger er blitt en risikosport. Se video av skandalene her.

Tidligere denne uken anklaget kunstneren Marianne Aulie to norske kjendiser for voldtektsforsøk direkten i programmet til Mina Hadijan på P3.

«Det må jeg bare si, at jeg har selv opplevd det for 14 år siden... At NN1 og NN2 dopet meg ned... og prøvde å voldta meg. Det er ikke bra,» sa Auli. Og Mina gispet.

Dette er ikke første gang Auli, sjokkerer på direkten. I mai i fjor sprutet hun champagne på sin motdebattant i Tabloid.

Men Aulie er langt fra den eneste som har fått programledere til å gispe på direkten.

- Tøffere i trynet
I Norge startet Bård Tufte Johansen en ny trend, da han tok på seg kyllingdrakten 2002; å kuppe sendinger på direkten.

Blotting, spontane frierier og brutale kjærlighetsbrudd er bare starten på hva vi kan vente oss av direktesendinger i fremtiden, mener folk Magasinet på TV 2 har snakket med.

Se video med flere av hendelsene i videovinduet over.

Se hele innslaget fra TV 2 Magasinet her

P3-sjef Marius Lillelien tar sterk avstand fra Aulies radiostunt, men tror vi bare må forvente at slike episoder vil kunne skje igjen.

«Språket og hvor tøff i tryne man er, har forandret seg ganske mye.»

P3-sjef Marius Lillelien

- Vi har gått inn i en ny tid, der det er et generasjonsskille med de som er vokst opp med nettet og vokst opp med mobilen. Språket og hvor tøff i tryne man er, har forandret seg ganske mye, sier Lillelien til TV 2 Magasinet.

Han tror ikke at Marianne Aulie med sitt stunt vil inspirere andre til å forsøke det samme.

- Jeg tror ikke vi får et ras av kunstnere og andre som kommer med den type beskyldninger på radio og tv. Dette er i realiteten ikke et stort problem i Norge, sier han.

- Må beholde nerven
I USA har man i frykt for søksmål lagt inn en tidsforsinkelse på direktesendte program slik at man kan fjerne uheldige episoder som da Janet Jackson viste fram puppen sin på Super Bowl for fire år siden.

Det er tilstander P3-sjefen ikke ønsker her i Norge.

- Jeg tror det viktigste er at det ligger en nerve i det å være på direkten, som jeg tror man ikke ønsker å fjerne seg fra, sier Lillelien.

- Det er litt morsomt at det skjer litt ting, og at det skapes litt blest, sier radiovetaran Trine Grung, som for tiden jobber for TVNorge.

«Det er litt morsomt at det skjer litt ting, og at det skapes litt blest.»

Trine Grung

- Du mister litt av den nerven som det er med å være live. Det er mye bedre å sitte live, synes jeg, enn å sitte i opptak og ikke få det kicket av at du vet mange sitter og hører på, sier Grung til TV 2.

Kick var det også da en gjest angivelig under et australsk forkostshow ba om å få sende en hilsen hjem til sin kjæreste. Programlederne ventet i forventning på et frieri, isteden ble dama kicket ut:

- Vi har vært sammen i sju år. Direkte på fjernsyn vil jeg derfor si: Kom deg til helvete ut av livet mitt, sa gjesten. Programlederne gispet.

Klippet gikk sin seiersgang verden over. Men i ettertid har de involverte innrømmet at det hele var iscenesatt for et satiriske program.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere