*Nettavisen* Økonomi.

Disse skal lede NRKs valgvake

Valg 2011: Nina Owing og Dagsrevy-makker Atle Bjurstrøm leder Valgkvelden. Foto: Ole Kaland, NRK 2011

Owing og Bjurstrøm leder valgkvelden på NRK, mens Ingunn Solheim leder NRKs nye Valgmagasin.

18.08.11 07:55

Årets valgkveld i NRK fjernsynet blir den største satsingen på lokale resultater noensinne.

I løpet av kvelden er NRK tilstede på nærmere 50 større og mindre valgarrangementer i hele landet. Nina Owing, som har ledet valgkveldssendingene de fire siste valgene, og Dagsrevy-makker Atle Bjurstrøm binder direkterapportene sammen.

I tillegg blir det 11 lokale sendinger med kjente tv-fjes fra NRKs distriktssendinger. Uansett om du ser sendingen fra valgstudioet på Marienlyst, fra en direkterapport på Frøy eller NRK Østfolds direktesending fra rådhuset i Fredrikstad, kommer det til enhver tid ferske valgresultat nederst på tv-skjermen. Det er lokale valgkommentatorer på de 11 sendestedene.

På Marienlyst kommenterer NRKs valgekspert Bernt Aardal og politisk redaktør Kyrre Nakkim fortløpende. Gjennom hele natta vil vi gi deg landsoversikter og resultater fra de enkelte kommunene rundt om i landet.

"Ungt og tungt" i NRKs nye Valgmagasin

Ingunn Solheim leder NRKs nye Valgmagasin. Hun skal engasjere de unge med gode gjester i studio, analyser og ikke minst gode debatter. Valgmagasinet er et nytt program i NRKs valgdekning. Programmets egen valgekspert Anders Ravik Jupskås analyserer og kommenterer i hvert program.

Utøya-generasjonen
I det første programmet ser man på den spesielle rollen de unge har fått ved årets valg. Hvordan vil "Utøya-generasjonen" stemme, og hva driver dem?

- Valget 2011 har fått en ramme vi ikke kunne forutsett. Men kjernen i vår oppgave som valgredaksjon står fast; vi skal opplyse, informere og analysere valgkampen for velgerne. For meg ligger det likevel en ekstra motivasjon i å forstå hvordan de unge velgerne tenker denne gangen, sier Ingunn Solheim.

Ingunn Solheim er 31 år, utdannet statsviter og jurist, og kommer fra Førde i Sogn og Fjordane. Hun er nå ansatt i NRKs økonomi- og politikkredaksjon som reporter.

Valgekspert Anders Ravik Jupskås er 28 år og stipendiat ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han forsker på populisme i politikken og har særlig studert høyrepopulistiske og grønne partier.

Valgmagasinet har første sending torsdag på NRK1 kl.21.30

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.