NA24.no

Radiokanalen P4 legger frem resultatene for tredje kvartal på en pressekonferanse, 2002. Styremedlem og storaksjonær Endre Røsjø var til stede.
Radiokanalen P4 legger frem resultatene for tredje kvartal på en pressekonferanse, 2002. Styremedlem og storaksjonær Endre Røsjø var til stede. Foto: Knut Falch (Scanpix)

DN anmeldt til politiet

Sist oppdatert:
Investor beskylder avisen for tyveri eller heleri, og gir dusør på 100.000 pund for fellende opplysninger.

Dagens Næringsliv har i en rekke oppslag kommet med avsløringer om Endre Røsjøs rolle i den pågående DNO-saken. De har fått tilgang på regnskapene til Røsjøs selskaper Centennial og Pinemont Securities.

Dette har fått investorene til å se rødt, og nå går han har han politianmeldt Dagens Næringsliv. Det skriver avisen selv i fredagens utgave. Han har også utlovet en dusør på 100.000 pund eller rundt 920.000 kroner for opplysninger om «innbrudd og dokumenttyveri» fra kontoret til Røsjø.

I en rekke e-poster til Dagens Næringsliv har han kommet med beskyldninger mot avisen og avisens journalister, skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen for anmeldelsen begrunner Røsjø slik:

«Det vet jo Herren utmerket. Oslo politikammer anmeldelse 11020390. Ingenting som bedrer karrieren som en dom for tyveri eller heleri.», skriver investorene i en av e-postene til avisens journalister.

Blant annet er Røsjø blitt blandet inn i DNO-saken gjennom avsløringen om at den tidligere amerikanske toppdiplomaten Peter Galbraith

Les mer: Profilert diplomat bak milliardsøksmålet og Finanstopp inn i DNO-saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere