*Nettavisen* Økonomi.

DN anmeldt til politiet

Radiokanalen P4 legger frem resultatene for tredje kvartal på en pressekonferanse, 2002. Styremedlem og storaksjonær Endre Røsjø var til stede. Foto: Knut Falch (Scanpix)

Investor beskylder avisen for tyveri eller heleri, og gir dusør på 100.000 pund for fellende opplysninger.

23.10.09 06:53

Dagens Næringsliv har i en rekke oppslag kommet med avsløringer om Endre Røsjøs rolle i den pågående DNO-saken. De har fått tilgang på regnskapene til Røsjøs selskaper Centennial og Pinemont Securities.

Dette har fått investorene til å se rødt, og nå går han har han politianmeldt Dagens Næringsliv. Det skriver avisen selv i fredagens utgave. Han har også utlovet en dusør på 100.000 pund eller rundt 920.000 kroner for opplysninger om «innbrudd og dokumenttyveri» fra kontoret til Røsjø.

I en rekke e-poster til Dagens Næringsliv har han kommet med beskyldninger mot avisen og avisens journalister, skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen for anmeldelsen begrunner Røsjø slik:

«Det vet jo Herren utmerket. Oslo politikammer anmeldelse 11020390. Ingenting som bedrer karrieren som en dom for tyveri eller heleri.», skriver investorene i en av e-postene til avisens journalister.

Blant annet er Røsjø blitt blandet inn i DNO-saken gjennom avsløringen om at den tidligere amerikanske toppdiplomaten Peter Galbraith

Les mer: Profilert diplomat bak milliardsøksmålet og Finanstopp inn i DNO-saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.